Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συνελήφθη 23χρονος για παιδική πορνογραφία

Ένας άνδρας 23 ετών συνελήφθη έπειτα από έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε πως κάποια από τα επίμαχα αρχεία είχαν μεταφορτωθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τον 23χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 23χρονου την 01-03-2018, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim , δύο κάρτες αποθήκευσης και φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου