Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το δράμα του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη και της συζύγου του

Περίμεναν με λαχτάρα τον ερχομό του πρώτου παιδιού τους. Όμως δεν πήγαν όλα κατ’ ευχήν και ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους. Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτάκης και η συνάδελφος και σύζυγός του Έφη Κόντα δεν βίωσαν μόνο την απώλεια του μωρού τους στον 7ο μήνα της κύησης, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και ένα σύστημα υγείας διαλυμένο, που τους έφερε αντιμέτωπους με τραγικές καταστάσεις,
όπως το γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο μέσα σε μια πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του.
Την αγανάκτησή του για όλα όσα πέρασε το ζευγάρι περιέγραψε ο ίδιος ο ηθοποιός σε ανάρτησή του στο facebook συγκλονίζοντας με την εξομολόγησή του. Όπως εξηγεί, «Έπειτα από το καθιερωμένο υπερηχογράφημα διαπιστώθηκε αυξημένο αυχενικό υγρό. Μας συστήθηκε να επισκεφτούμε ειδικό προγενετιστή για εξειδικευμένες εξετάσεις. Ο προγενετιστής, διαπίστωσε αυξημένη αυχενική διαφάνεια (7.5mm) χωρίς όμως περαιτέρω ευρήματα. Έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας».
Συνεχίσαμε την κύηση κάνοντας εξειδικευμένους υπερήχους καρδιάς, μαγνητικές εγκεφάλου του εμβρύου και πολλά, πολλά άλλα. Η διαδικασία εκτός από ψυχοφθόρα ήταν και τρομερά δαπανηρή (σύνολο 5.000 ευρώ από τα οποία το ταμείο δεν καλύπτει ούτε μισό)». Ο καιρός περνούσε και το έμβρυο έδειχνε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Στον έβδομο μήνα η Έφη Κόντα σταμάτησε να το αισθάνεται. Διαπιστώθηκε αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή καρδιάς. Έγινε άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και ξεκίνησε μία τρομερά επίπονη διαδικασία για να προκληθεί φυσιολογικός τοκετός. Μετά από μιάμιση ημέρα το μωρό γεννήθηκε. Το έμβρυο κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς μας, αποφασίστηκε να δοθεί για ειδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, για να διαπιστωθεί αν τελικά έπασχε από κάποιο σπάνιο γενετικό σύνδρομο, πράγμα που θα καθοδηγούσε εμάς -ιατρικά-για την επόμενη εγκυμοσύνη. Όμως η μεταφορά έπρεπε να γίνει από κάποιον νοσοκόμο, γεγονός που κατέστη αδύνατο εκείνη τη στιγμή.
Ο νοσοκόμος
Τελικά ειδοποίησαν το ζευγάρι έπειτα από 12 μέρες. «Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο σε μία πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του Πήγαμε πράγματι με το ιδιωτικό μας αυτοκίνητό, εγώ η σύντροφός μου και ο νοσοκόμος με τη σακούλα στα χέρια, στο Πανεπιστήμιο στο Γουδί. Όταν ήρθε ο υπεύθυνος Πανεπιστημιακός γιατρός να παραλάβει το έμβρυο μας ρώτησε έκπληκτος γιατί το έμβρυο είχε καταψυχθεί και γιατί δεν τους το παραδώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όπως και περίμεναν. Μας ενημέρωσε ότι επ’ ουδενί δεν έπρεπε να καταψυχθεί γιατί αλλοιώνεται ο εγκέφαλος και βασικοί ιστοί, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ το αποτέλεσμα της εξέτασης» τονίζει ο Χάρης Τζωρτζάκης
Εν τω μεταξύ η σύζυγός του επισκέφθηκε το ΙΚΑ για να κάνει τα χαρτιά της για την άδεια λοχείας, την οποία δικαιούται βάσει νόμου. Από εκεί την ενημέρωσαν ότι χρειάζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου, που όμως δε μπορούν να εκδώσουν παρόλο που έχει δηλωθεί στο ληξιαρχείο του νοσοκομείου γιατί θα πρέπει να γίνει πρώτα ή ταφή και μετά το πιστοποιητικό, κάτι που φυσικά θα αργήσει τουλάχιστον ενάμισι μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση.
Πηγή: Espresso
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου