Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ
βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες
και δεν τρώγονται! Οι Ιταλοί όμως φτιάχνουν την καρμπονάρα χωρίς ίχνος
κρέμα γάλακτος αλλά μόνο με αυγά.
Υλικά
400 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια παρμεζάνα
150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
4 κρόκοι αυγού
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω
*govastileto.gr
Υλικά
400 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια παρμεζάνα
150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
4 κρόκοι αυγού
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω
*govastileto.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου