Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Εθελοντική αιμοδοσία στις 17 και 18 Δεκεμβρίου για το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»



Οι δράσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η εθελοντική αιμοδοσία της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο (Λ. Αθηνών 17) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στη Θησείο (Επταχάλκου 2) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ..

Την δράση υποστηρίζουν επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.

Τρόπος μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνονται τα εξής:

«Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία ο σχετικός αριθμός του SMS για την μετακίνηση με σκοπό την προσφορά αίματος, πλάσματος ή αιμοπεταλίων, οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινούνται για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία ή από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους».

 

*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου