Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Λαθραίος καπνός και τσιγάρα από την Αλβανία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας

Μία σημαντική υπόθεση φαίνεται ότι “ξετύλιξε” χθες η Ασφάλεια Καλαμάτας, καθώς εντόπισε ποσότητα 14,5 κιλών λαθραίου καπνού, αλλά και αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων σε... ταξιδιωτικό γραφείο στην Καλαμάτα.

Από ό,τι φαίνεται, η Αστυνομία γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό για την υπόθεση εισαγωγής και διακίνησης λαθραίου καπνού και τσιγάρων από την Αλβανία και μετά από οργανωμένη επιχείρηση και αξιοποίηση διαφόρων στοιχείων προχώρησαν χθες στη σύλληψη δύο Αλβανών οδηγών λεωφορείου, ηλικίας 38 και 46 ετών αντίστοιχα, αλλά και ενός 70χρονου Μεσσήνιου ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου στο κέντρο της Καλαμάτας.
Οι αστυνομικοί αρχικά ερεύνησαν το λεωφορείο και βρήκαν σε ειδική κρύπτη 5 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 2,5 κιλών. Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο χώρο του ταξιδιωτικού γραφείου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου βρέθηκαν ακόμα 24 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 12 κιλών και επιπλέον 269 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τόσο οι συσκευασίες του λαθραίου καπνού, όσο και τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*eleftheriaonline.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου