Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Μιχάλης Χατζηευσταθίου - ''Ακούστε λοιπόν κύριοι''

Του Μιχάλη Χατζηευσταθίου
Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος στο Νοσοκομείο Υγεία

Περί Παναγιώτη - Ραφαήλ
Λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει για την υπόθεση του μικρού αυτού ασθενή και τη δυνατότητα βελτίωσης -αν οχι ίασης- της κλινικής του εικόνας όπως συνηθίζουμε οι γιατροί να λέμε.
Στην Ελλάδα της κρίσης αξιών ο απλός κόσμος δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του προσπαθώντας να βοηθήσει απο το υστέρημά του δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτόν τον μικρούλη να ΖΗΣΕΙ.

Διάβασα ότι η νέα θεραπεία δεν εχει εγκριθεί ακόμα στην Ευρώπη γιατι δεν έχουν "ολοκληρωθεί οι μελέτες."
"Δε κάνει η συγχορήγηση με τη θεραπεία που ήδη λαμβάνει "
Μελέτες
"Η θεραπεία ειναι εγκεκριμένη μόνο στην Αμερική απο το fda".

Το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο έκρινε οτι στον μικρό δεν Πρέπει να χορηγηθεί η θεραπεία γιατί δεν εχει περάσει στην Ευρώπη τις μελέτες.
Αλήθεια στην Επιτροπή ποιος νευρολόγος μπορεί να λάβει την ευθύνη για να απορρίψει την έστω και πειραματική αυτή θεραπεία;
Μια στιγμή!!! Έκανα λάθος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ νευρολόγος.
Αλήθεια καλέσατε τους θεράποντες ιατρούς του μικρού να αναπτύξουν την επιστημονική τους γνώση στο αντικείμενο; μάλλον Όχι.
Ακούστε λοιπόν κύριοι επειδή και εμείς μελέτες διαβάζουμε και με καρκινοπαθείς ασχολούμαστε όταν τα πράγματα γίνονται κρίσιμα οι μελέτες μπορουν να περιμένουν, οι άνθρωποι οχι.
Είναι ασέβεια και ηθικός ξεπεσμός να λες ότι δε στέλνεις έναν ασθενή για θεραπεία οταν η Κύπρος το έχει ήδη κάνει πολύ καιρό πριν χωρίς να υπολογίζει μελέτες.
Για μερικούς ο μικρός μπορεί να είναι μια παράπλευρη απώλεια, ένα λάθος γονίδιο αλλά αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε βάζεις δαμόκλειο σπάθη στο κεφάλι του με ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση.
Δε πουλάς ηθική και εκδούλευση οταν χρωστάς εκατομμύρια στο δημόσιο (βλέπε κόμματα).
Είναι γεγονός τα χρήματα είναι πολλά. Πάρα πολλά. "Ανοίγει δρόμο και για άλλα περιστατικά " μου είπε συνάδελφος. Τι να απαντήσω; Τότε με αυτή τη λογική μη κάνεις ακριβές θεραπείες σε καρκινοπαθείς ασθενείς τελικού σταδίου. Σιωπή.
Γι αυτό στην Ελλάδα ισχύει αν θέλεις να κάνεις κάτι κάντο μόνος σου. Αν δε θέλεις να γίνει κάτι κάνε μια επιτροπή.
Όση ώρα γράφω συνειδητοποιώ οτι έχουν περάσει 20 λεπτά απο τους περίπου 6 μήνες ζωής που λένε οι ειδικοί οτι απομένουν στον μικρό Παναγιώτη -Ραφαηλ.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα συμβεί στο τέλος.
Συγκλονιστική η ηρεμία ψυχής και ο λόγος του πατέρα σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. Το μόνο μέσο ενημέρωσης που ασχολείται .
Για τους υπόλοιπους ειναι μια απλή Τετάρτη.

*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου