Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ελληνική αντί-ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο

Ελάχιστα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση τουρκικών NAVTEX με δεσμεύσεις περιοχών του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Ελλάδα αντέδρασε δεσμεύοντας περιοχές του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και για τις ημέρες του Πάσχα.
 
Πιο συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Άγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά.

Με τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η Αεροπορία και το Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Στον χώρο αυτό προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα... καταρριφθεί.

Δείτε τους σχετικούς χάρτες:

































Θυμίζεται ότι η Τουρκία με τη δική της notam δέσμευσε περιοχές του Αιγαίου και για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, «σπάζοντας» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το οποίο προέβλεπε να μην γίνονται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών...

*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου