Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Αύξηση 59% προβλέπεται για τη φετινή περίοδο στις αφίξεις επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Μπορεί ακόμα να μην έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αλλά αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι και φέτος θα σπάσει νέο ρεκόρ, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με προβλέψεις του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, για το 2018 έχουν προγραμματιστεί να έρθουν 210.199 επισκέπτες, αριθμός που δείχνει ότι θα έχουμε αύξηση κατά 59% (!) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν ο αριθμός των ξένων επισκεπτών έφτασε στις 132.292. Δηλαδή, φέτος θα έχουμε 77.907 περισσότερους τουρίστες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η αύξηση αυτή θα είναι η 3η μεγαλύτερη ανάμεσα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Όπως ανέφερε προχθές ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, οι προκρατήσεις από τις «παραδοσιακές» ξένες τουριστικές αγορές, αλλά και οι επιπλέον 3,56 εκ. θέσεις που έχουν προγραμματίσει, με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι αεροπορικές εταιρείες στα περιφερειακά αεροδρόμια για το καλοκαίρι του 2018, δημιουργούν έναν καλό δείκτη θετικών προσδοκιών για τη φετινή θερινή σεζόν, οπότε, μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μπορεί να δούμε και κάτι εντυπωσιακό στον ελληνικό τουρισμό».
Αν και ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ για τον εισερχόμενο τουρισμό, απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τον αριθμό των συνολικών αφίξεων από το εξωτερικό για το 2018 (σ.σ. πέρυσι ήταν στα πέριξ των 30 εκατ.), δεδομένου ότι ο προγραμματισμός των αεροπορικών ούτως ή άλλως αλλάζει συνεχώς, σχολίασε: «Η χρονιά φέτος θα είναι πολύ καλή για τον ελληνικό τουρισμό, ειδικά στις μεγάλες αγορές, τη γερμανική και τη βρετανική, απ' όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη χώρα».
Πέραν του γεωπολιτικού παράγοντα, ο οποίος ωστόσο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο, αφήνοντας μάλιστα και τα σχετικά περιθώρια για ...σπέκουλα, οι φορείς του κλάδου θα πρέπει να δώσουν έμφαση «στο να εξακολουθήσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να βελτιώνουν την παρεχόμενη υπηρεσία, ακόμη και με το μεγαλύτερο όγκο τουριστών που αναμένεται φέτος. Είναι καθήκον, ειδικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η εικόνα των επιμέρους προορισμών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Με το βλέμμα, ωστόσο, πέραν της θερινής σεζόν του 2018, ο κ. Ρέτσος εφιστά την προσοχή στα τέσσερα μεγάλα «αγκάθια» για τον κλάδο, επενδύσεις, χωροταξικό, ασφάλεια δικαίου και υπεροφορλόγηση «που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε βάθος 18 έως 24 μηνών», δεδομένου και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις άλλες αγορές, που καθιστούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν πιο ακριβό.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου