Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

"Δις εξαμαρτείν" με φορτίο κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Κούστα

Ποσότητα κοκαΐνης που ξεπερνά τα 300 κιλά βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου μέσα σε πλαστικές σακούλες στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd από το πλήρωμα.


Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας, αναμένοντας τις οδηγίες των ιταλικών Αρχών.

Την ποσότητα των ναρκωτικών ανακάλυψαν μέλη του πληρώματος, όλοι Ουκρανοί, και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές στο λιμάνι της Γένοβας. Το πλοίο, το οποίο μεταφέρει κοντέινερ, πριν φτάσει στη Γένοβα, είχε περάσει από πολλά λιμάνια της Νότιας Αμερικής αλλά και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η ποσότητα της κοκαΐνης αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο δόσεις.












Τι ισχυρίζεται η εταιρεία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, «το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών. Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας».

«Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις "επικίνδυνων αγαθών", δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container - ψυγείων). Επίσης, η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου» προστίθεται.

Η περίεργη ιστορία στο Περού


Τον Σεπτέμβριο του 2017, το πλοίο «Dimitris C» είχε πιαστεί στο Περού να μεταφέρει 121 κιλά κοκαΐνη μέσα σε τρεις μεγάλες πλαστικές τσάντες.

Τότε, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ηρακλής Προκοπάκης, μιλώντας στο zougla.gr, είχε αναφέρει πως τον έλεγχο από τον οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά τον είχε κάνει το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο στη συνέχεια μετά την ανακάλυψη της ποσότητας της κοκαΐνης ειδοποίησε τις διωκτικές αρχές του Περού.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Το πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα κατασκευάστηκε το 2001 και έπλεε με σημαία Μάλτας.

Ο τύπος του σκάφους ονομάζεται Cargo - Hazard A (Major) και φέρει διακριτικό (Call Sign) 9HA3500.  






Φωτογραφίες : Genova.it

*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου