Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Έκλεβαν σακιά με ελιές από ελαιοτριβεία και τα πήγαιναν σε άλλο για να βγάλουν λάδι

Λίγα λίγα για να μη γίνονται αντιληπτά αφαιρούσε ένα ζευγάρι σακιά με ελιές από ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας,
τα οποία πήγαινε μετά σε ελαιοτριβείο της Καλαμάτας και παρήγαγε ελαιόλαδο. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 36χρονος με την 56χρονη σύντροφό του είχαν ήδη αφαιρέσει σακιά με ελιές από πέντε ελαιοτριβεία.

Έκλεβαν τα σακιά
Από τις αρχές Δεκεμβρίου ορισμένα ελαιοτριβεία διαπίστωσαν ότι είχαν αρχίσει να λείπουν σακιά με ελιές από το χώρο τους. Αυτό προφανώς το επιβεβαίωσαν στη συνέχεια και από συστήματα επιτήρησης της επιχείρησής τους και έτσι οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών ελαιοκάρπου από ελαιοτριβεία, σε Μεσσήνη και Καλαμάτα.
Το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Καλαμάτα και έξω από το σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι το αυτοκίνητο τύπου «κλούβα», το οποίο είχε καταγραφεί ως ύποπτο για την κλοπή από τα ελαιοτριβεία. Σε έλεγχο που έκαναν στο φορτηγάκι βρήκαν 12 σακιά με ελαιόκαρπο, τα οποία είχαν κλαπεί το βράδυ του Σαββάτου από δύο ελαιοτριβεία του Δήμου Μεσσήνης, από την περιοχή της Πελεκανάδας και της Δροσιάς.

Τσάμπα παραγωγή ελαιολάδου
Από την έρευνα που ακολούθησε μετά τη σύλληψη του ζευγαριού αποδείχθηκε ότι από 4 έως και 10 Δεκεμβρίου, τις βραδινές ώρες, αφαίρεσαν ποσότητες ελαιοκάρπου από πέντε ελαιοτριβεία.
Πλην των δύο σε Πελεκανάδα και Δροσιά που τα τσουβάλια βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, στις 4 προς 5 του μήνα από ελαιοτριβείο στα Περιβολάκια αφαίρεσαν 56 σακιά με ελιές, αξίας 2.000 ευρώ. Το βράδυ 8 προς 9 του μήνα, από ελαιοτριβείο στην Πελεκανάδα, αφαίρεσαν 14 σακιά με ελιές, αξία 400 ευρώ και από ελαιοτριβείο Συνεταιρισμού στη Δροσιά 9 σακιά με ελιές, αξίας 400 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα σε ελαιοτριβείο στα Λέικα Καλαμάτας, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 307 κιλά ελαιολάδου, προερχόμενο από τη σύνθλιψη του ελαιοκάρπου που είχε κλαπεί στις 3 αυτές περιπτώσεις
Και ο 36χρονος και η 56χρονη συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων*


 *tharrosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου