Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Με αλυσοπρίονα έκοβαν τα χασισόδεντρα στη Βάλτα οι αστυνομικοί!

Την… παράδοση στις μεγάλες χασισοφυτείες συνεχίζει η Βάλτα, καθώς είναι μία από τις τρεις περιοχές που έχουν δώσει τις μεγαλύτερες της 20ετίας στη Μεσσηνία.
Η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ ήταν στον Αετό Τριφυλίας με 1.600 δενδρύλλια. Δεύτερη, με ελάχιστη διαφορά, έρχεται η χασισοφυτεία του Σαββάτου στη Βάλτα με 1.543 δέντρα. Ξεχωριστή θέση στην κατηγορία αυτή κατέχει και η μεγάλη χασισοφυτεία των 1.000 και πλέον δέντρων που ανακαλύφθηκε το 2001 στον «Ποτισώνα» Ταϋγέτου.
Η Βάλτα, όμως, όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει το ενδιαφέρον της Δίωξης Ναρκωτικών. Το φθινόπωρο του 2006 οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μεταξύ της οροφής και του ταβανιού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στη Βάλτα, απλωμένα για αποξήρανση, 46 κιλά χασίς, ενώ το Σεπτέμβριο του 2012 στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» ανακαλύπτεται άλλη μια φυτεία με 992 θεόρατα χασισόδεντρα.
Κάθε χρόνο δε, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν στην περιοχή μια μικρή ή μεγαλύτερη χασισοφυτεία.

Χασισοδάσος
Και φέτος, λοιπόν, δεν άργησαν να φτάσουν πληροφορίες στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για καλλιέργεια εκατοντάδων χασισόδεντρων στην περιοχή της Βάλτας. Παρά τις επίγειες προσπάθειες των αστυνομικών της Δίωξης και παρότι τα δέντρα ήταν και πολλά αριθμητικά και πανύψηλα, καθώς έφταναν τα 4 μέτρα, δε στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός της
Ζήτησαν, λοιπόν, τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας και υπό τις οδηγίες της Δίωξης Ναρκωτικών πέταξε πάνω από την περιοχή. Με έκπληξη διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι σε μικρή απόσταση από το χωριό, ούτε μισού χιλιομέτρου, εκτεινόταν ολόκληρο χασισοδάσος.
Έτσι, το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων μπήκαν στη φυτεία, όπου δε σταμάτησαν να μετρούν.

Με αλυσοπρίονα
Όπως διαπίστωσαν, τα 1.543 χασισόδεντρα είχαν καλλιεργηθεί σε δύο φυτείες, με την απόσταση μεταξύ τους να είναι περίπου 200 μέτρα. Αμφότερες βρίσκονταν στην αγροτοδασική περιοχή Άγιος Αθανάσιος της Βάλτας.
Η πρώτη φυτεία είχε διαμορφωθεί σε ειδικά εκχερσωμένο χώρο σε δύο αναβαθμίδες και ήταν έκτασης περίπου 1 στρέμματος. Εκεί οι αστυνομικοί μέτρησαν 1.152 χασισόδεντρα, με το ύψος τους να ξεκινά από τα 2 μέτρα και να φτάνει τα 4.
Λίγα μέτρα πιο κάτω ανακάλυψαν μιαν άλλη έκταση, περίπου 120 τ.μ., όπου καλλιεργούνταν άλλα 391 δενδρύλλια κάνναβης, εύρωστα και υγιή, ύψους από 2 έως 4 μέτρα.
Οι δύο φυτείες ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα. Οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει χρονοδιάκοπτη και είχαν αναπτύξει πλαστικούς σωλήνες ανάμεσα στα φυτά, ενώ τα είχαν συνδέσει παράνομα με κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.
Η ανάπτυξη των χασισόδεντρων ήταν τέτοια που οι αστυνομικοί χρειάσθηκαν αλυσοπρίονα για να τα κόψουν, ενώ απαιτήθηκε σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο για να ολοκληρώσουν την εκρίζωση και κατάσχεσή τους.
Στους δε χώρους των φυτειών εντόπισαν και περισυνέλεξαν καλλιεργητικό εξοπλισμό, αλλά και άλλο υλικό, που θα αξιοποιηθεί με τεχνολογικά μέσα στα εργαστήρια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου