Υλικά
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα σε μέτρια κομμάτια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 δαφνόφυλλα
10 φύλλα δυόσμου
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, τη δάφνη και το δυόσμο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.
*govastileto.gr
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα σε μέτρια κομμάτια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 δαφνόφυλλα
10 φύλλα δυόσμου
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, τη δάφνη και το δυόσμο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.
*govastileto.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου