Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σε λειτουργία το «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα»

Συνολικά 31 υπηρεσίες προς πολίτες και φορείς του Δημοσίου είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», που έχει αρχίσει να λειτουργεί από τις 17 Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει και άλλες περίπου 90 νέες υπηρεσίες στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αστυνομικός υποδιευθυντής, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.


Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://portal.astynomia.gr και η ταυτοποίησή τους γίνεται μέσω του συστήματος «TaxisNet» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει το ρυθμό διεκπεραίωσης των παραπάνω υποθέσεων.


«Η λειτουργία ξεκίνησε από τις 17 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 17 αιτήσεις συμπολιτών μας. Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, αλλά και για ζητήματα ηλεκτρικού εγκλήματος» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Όπως είπε, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά. «Έχουμε βάλει και τα αραβικά, γιατί είδαμε ότι έχει παρουσιαστεί η ανάγκη να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Οι 25 αφορούν τους πολίτες και οι 6 διάφορους φορείς. Για όλα τα αιτήματα θα πρέπει πρώτα να γίνει η ταυτοποίηση του πολίτη μέσω του ΑΦΜ και του Τaxis» επισήμανε ο κ. Χρονόπουλος.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα πρώτα αιτήματα των πολιτών. «Έχουν γίνει αρκετές αιτήσεις βιβλίων ατυχημάτων καθώς και επιβεβαίωση δακτυλοσκόπησης. Τα επίπεδα ηλεκτρονικοποίησης είναι πέντε. Το τρίτο στάδιο είναι η πληροφόρηση, το επίπεδο της αστυνομίας είναι στο 4 επίπεδο που δέχεται τα αιτήματα των πολιτών, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να προσπαθήσουμε να απαντάμε στους πολίτες. Πολύ σύντομα θα βάλουμε άλλες 12 υπηρεσίες, λειτουργίες που αφορούν αλλοδαπούς και σύντομα θα μπουν άλλες 80. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Χρονόπουλος.


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου