Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Καλαμάτα: Πότιζαν ηλικιωμένες με «χυμούς» και τις λήστευαν

Δε δέχτηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας να μειώσει τη βασική ποινή τριών τσιγγάνων, οι οποίες εντόπιζαν ηλικιωμένες, τις νάρκωναν στο σπίτι τους εξαπατώντας τες ότι είναι πωλήτριες και άρπαζαν χρυσαφικά και χρήματα.

Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχαν δικασθεί για τρεις ληστείες και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Καλαμάτα. Στις δύο τσιγγάνες για τις ληστείες, καθώς και για οπλοφορία, είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών και φυλάκιση 9 μηνών, ενώ στην τρίτη, η οποία κρίθηκε ένοχη και για απάτη, κάθειρξη 12 ετών και φυλάκιση 16 μηνών. 
 
Χθες το δικαστήριο άφησε σε όλες την κάθειρξη των 12 ετών για τις ληστείες. Για την οπλοφορία, στις δύο τσιγγάνες επέβαλε ποινή φυλακίσεως 6 μηνών και στην Τρίτη, για οπλοφορία και απάτη, ποινή φυλακίσεως 13 μηνών. Η δράση των κατηγορούμενων είχε εντοπισθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το Μάρτιο του 2014 κατάφερε να τις συλλάβει η Ασφάλεια Αττικής.
  Ώρες λιπόθυμη
Το πρώτο θύμα τους κατέθεσε ότι τον Οκτώβριο του 2013 επέστρεφε στο σπίτι της στην Καλαμάτα. Μπαίνοντας στην πολυκατοικία, είδε στο απέναντι πεζοδρόμιο να κάθονται δύο γυναίκες. Μπήκε στο ασανσέρ και μαζί της μπήκε η μία από τις δύο, την οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο της τρίτης κατηγορουμένης. 
 
Της παρουσιάσθηκε ως πωλήτρια και προσπάθησε να της πουλήσει έναν συναγερμό. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, η μάρτυρας είπε πως θυμάται ότι έβαλε τα κλειδιά στην πόρτα. Από εκεί και πέρα, δε θυμάται τίποτα. Θυμάται ακόμη μια παγωμάρα, ενώ εκτίμησε ότι της έριξε σπρέι και μετά ότι της έδωσαν να πιει κάτι πικρό. Συνήλθε έπειτα από ώρες και ήταν πεσμένη στο μπάνιο. Μάλιστα, είπε ότι μέσα στη θολούρα θυμάται ότι ήρθε και μια δεύτερη γυναίκα, την έβαλαν σε καναπέ, κοιμήθηκε, αλλά κάποια στιγμή προσπάθησε να πάει στο μπάνιο και έπεσε.
Της πήραν πάρα πολλά χρυσαφικά, καθώς και δύο κάρτες ανάληψης. Το ίδιο απόγευμα μάλιστα πήραν από ΑΤΜ 1.720 ευρώ. Το δεύτερο θύμα κατέθεσε ότι στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 η τρίτη κατηγορούμενη της χτύπησε την πόρτα και της είπε ότι διαφημίζει χυμούς για μεγάλο πολυκατάστημα. Την πίεσε να πιει σχεδόν όλο το «χυμό» που της πρόσφερε, αλλά μετά ξύπνησε στο νοσοκομείο. Από το σπίτι της αφαίρεσαν μια αλυσίδα, ένα σταυρό και μια βέρα. Ο γιος της κατέθεσε ότι βρήκε τη μητέρα του σε τέτοια κατάσταση που νόμιζε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό και την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο. Στο σπίτι δεν ήταν τίποτα πειραγμένο για να υποψιασθεί, ενώ στο νοσοκομείο του είπαν ότι ήταν ναρκωμένη. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε και η περίπτωση τρίτης γυναίκας, η οποία όμως κατάλαβε τις προθέσεις των γυναικών και τις έδιωξε.
Η μία ομολόγησε
Στις απολογίες τους, η πρώτη κατηγορούμενη, 37 χρόνων, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι μικροπωλήτρια, αλλά ποτέ δεν έχει έρθει στην Καλαμάτα. Επίσης, πως είναι ξαδέλφη με τη δεύτερη και φίλη με την τρίτη και μένουν στην Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα.

Και η δεύτερη κατηγορούμενη αρνήθηκε τις πράξεις, ενώ η τρίτη είναι η μόνη που ομολόγησε, όπως είχε κάνει και πρωτόδικα. Υποστήριξε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι στα θύματα έδινε χάπια από τα δικά της για να κοιμηθούν και να μπορέσει να τα κλέψει. Μάλιστα, όταν της επισημάνθηκε από την Έδρα ότι έτσι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων, είπε πως πρώτα τις… ρωτούσε αν έχουν προβλήματα υγείας.
 
Η εισαγγελέας κα Νικολοπούλου ζήτησε την ενοχή τους όπως και πρωτόδικα, τονίζοντας πως ενεργούσαν ως ομάδα, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο δράσης, καθώς έθεταν σε κίνδυνο τις ηλικιωμένες με τη χορήγηση υπνωτικών χαπιών.

www.tharrosnews.gr


*patrisnews.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου