Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Γυναικολόγος κατηγορούμενη για παράνομη υιοθεσία στην Καλαμάτα

Σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας η 57χρονη Καλαματιανή γυναικολόγος για την παράνομη υιοθεσία ενός μωρού Βουλγάρας από Αθηναία, πέρυσι τέτοιο καιρό στην Καλαμάτα.
Το βούλευμα απαλλάσσει από τις κατηγορίες τον 36χρονο συμβολαιογράφο ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως απλός συνεργός στην υπόθεση. Μαζί με την γυναικολόγο σε δίκη παραπέμπονται και η Βουλγάρα μητέρα και η 36χρονη ομοεθνής της ιδιοκτήτρια γραφείου ευρέσεως εργασίας, οι οποίες είχαν επίσης συλληφθεί για την παράνομη υιοθεσία. Στο εδώλιο θα καθίσει κατηγορούμενη και η Αθηναία θετή μητέρα, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράνομη υιοθεσία.  
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναικολόγος, η 25χρονη Βουλγάρα μητέρα και η ομοεθνής της πούλησαν το νεογέννητο αγοράκι στην Αθηναία για 3.000 ευρώ. Η μητέρα γέννησε πέρυσι στις 3 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα και το μωρό το έδωσε στην συμπατριώτισσά της λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 12 του ίδιου μήνα για να πάρει 3.000 ευρώ, προκειμένου να δοθεί για παράνομη υιοθεσία σε οικογένεια. Η Βουλγάρα αυτή διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας στην Καλαμάτα. Η μητέρα θα έπαιρνε τα χρήματα πριν δώσει το μωρό (1.500 ευρώ) και λίγες μέρες μετά, αφού θα το έδινε, τα υπόλοιπα 1.500 ευρώ. Η μητέρα του βρέφους όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος πήγε μαζί με τη μητέρα της στο γραφείο ευρέσεως εργασίας της ομοεθνούς της. Εκεί η ιδιοκτήτρια του γραφείου της είπε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να δώσει το παιδί σε άλλη οικογένεια, με μεγάλη οικονομική άνεση από την Αθήνα. Ως αντάλλαγμα θα της έδινε κάποιο χρηματικό ποσό για το παιδί, αλλά η πλούσια οικογένεια από την Αθήνα θα κάλυπτε και το ενοίκιο του σπιτιού της, μέχρι να γεννήσει. Το ραντεβού τελικά κλείστηκε σε μια καφετέρια της Καλαμάτας, όπου εκεί η νεαρή μητέρα συνάντησε τη γυναικολόγο. Στη συνάντηση συμφώνησαν η νεαρή Βουλγάρα να παρακολουθείται από τη γυναικολόγο και στις 3 Φλεβάρη μπήκε στην κλινική για να γεννήσει. Στις 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα πήγε στο γραφείο της ομοεθνούς της όπου βρισκόταν ένας Ελληνας από την Αθήνα και η γυναικολόγος. Εκεί της έδωσαν και υπόγραψε το συμφωνητικό για την υιοθεσία και η ομοεθνής της της έδωσε τα 1.500 ευρώ. Το μωρό το παρέδωσε η μητέρα στη γυναικολόγο, η οποία την επόμενη ημέρα θα το έδινε στην πλούσια οικογένεια στην Αθήνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συμβολαιογράφο δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του. Μάλιστα, ο ίδιος είχε προτρέψει τη Βουλγάρα μητέρα να πάει το πληρεξούσιο για την υιοθεσία σε έναν μεταφραστή, κι αφού βεβαιωθεί ότι θέλει να δώσει το παιδί της, τότε να υπογράψει. Οσο για το πληρεξούσιο το οποίο συνέταξε, ήτανε μια καθόλα νόμιμη δήλωση συναίνεσης της μητέρας για την υιοθεσία του μωρού, ενώ ο ίδιος ο συμβολαιογράφος δεν γνώριζε τίποτα για τις πιέσεις προς τη μητέρα και πίστευε πως κάνει απλά τη δουλειά του.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται και στο εν λόγω βούλευμα, δεν υπήρχε ούτε επιδίωξη και σκοπός κερδοσκοπίας από πλευράς του.  

*eleftheriaonline.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου