Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Χλωρίνη: Το πιο δυνατό χημικό που προκαλεί καρκίνο!

Η χλωρίνη είναι το πιο δυνατό χημικό που προκαλεί καρκίνο! Το χλώριο χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς και τους συμμάχους ως βιολογικό χημικό όπλο, με τρομακτικά αποτελέσματα στους ανθρώπους και στη γύρω πανίδα και χλωρίδα.

Μένει αμετάβλητο στον οργανισμό μας, διασπάται μετά από 500 χρόνια από το περιβάλλον, προκαλεί αποδεδειγμένα καρκινογενέσεις και πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες.

Οι επιπτώσεις της εισχώρησης των χημικών αυτών είναι δραματικές: Η χλωρίνη, οι φθαλικές ενώσεις και πολλά χημικά διαταράσσουν, μιμούνται τις θηλυκές ορμόνες (οιστρογόνα) και επιδρούν αρνητικά στις ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα) σημαντικά την αναπαραγωγή των ανδρών.

Η χλωρίνη είναι το απόλυτο καθαριστικό… Αυτό και αν θεωρείται δεδομένο. Υπήρχε μια πολύ μακρά περίοδος κατά την οποία η βαριά μυρωδιά της και μόνο σήμαινε αυτόματα και την απόλυτη καθαριότητα. Ισχύει όμως όντως κάτι τέτοιο;
Η χλωρίνη είναι απολυμαντικό και όχι καθαριστικό. Κάνει καλή δουλειά στο να σκοτώνει τα μικρόβια. Όμως στην πραγματικότητα, η χλωρίνη δεν καθαρίζει τη βρωμιά και τα υπολείμματα από τις επιφάνειες. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τις τρίψεις και να τις ξεπλύνεις πολύ καλά. Για πολλές δουλειές του σπιτιού, η χλωρίνη απλά δεν είναι η κατάλληλη καθαριστική λύση. Οι βαριές αναθυμιάσεις τις μπορεί να σε αρρωστήσουν. Η επαφή με το δέρμα φέρνει ερεθισμό και άλλα δερματικά προβλήματα. Η ανάμειξή της δε, με άλλα καθαριστικά μπορεί να δώσει τοξικά αποτελέσματα. Είναι επίσης πιθανό να καταστρέψει επιφάνειες και να αφαιρέσει το χρώμα.
Το συμπέρασμα: Η χλωρίνη είναι ένα καλό απολυμαντικό, αφαιρεί τους λεκέδες, αλλά δεν είναι καθαριστικό γενικής χρήσης.

Τα χημικά στη ζωή μας

Είναι γεγονός ότι τα χημικά έχουν διαμορφώσει την ποιότητα της ζωής μας. Ό,τι κατασκευάζεται πλέον ή παρασκευάζεται βασίζεται στη χημεία. Λόγω αυτού ένα από τα μεγαλύτερα λόμπι του κόσμου είναι οι χημικές εταιρίες που επηρεάζουν σημαντικά την παγκόσμια οικονομία και τις κυβερνήσεις τους για την εφαρμογή ελαστικών και ευνοϊκών νομοθεσιών για την εύκολη προώθηση των προϊόντων τους χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται η ασφάλεια της υγείας των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα χημικά δεν δοκιμάζονται για τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον άνθρωπο και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται μόνο για το ενδεχόμενο τοξικότητας και για την διασφάλιση των ορίων ασφαλείας. Περαιτέρω έρευνες διεξάγονται μόνο όταν διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου. Oι έρευνες αυτές όμως είναι χρονοβόρες και δαπανηρές (300.000 δολ. κοστίζει ο έλεγχος κάθε χημικού χωρίς να έχει συνδυαστεί με άλλα χημικά) με αποτέλεσμα να έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες χημικά που μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα επικίνδυνα για την υγεία μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με το εντομοκτόνο DDT (με βασικό συστατικό το χλώριο). Το DDT πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1939 για τον έλεγχο της ελονοσίας και του τύφου στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και είχε ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ωστόσο χρειάστηκαν να περάσουν δεκαετίες μέχρι να επιβεβαιωθεί πως το εντομοκτόνο αυτό είναι και καρκινογόνο

Αξιοσημείωτο είναι πως παρόλο που το DDT χρησιμοποιήθηκε πριν πολλές δεκαετίες, ανιχνεύεται μέχρι και σήμερα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Επιπτώσεις των χημικών
Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί η όσφρησή σας έχει μειωθεί, γιατί αρρωσταίνετε πιο εύκολα, γιατί το παιδί σας έχει αλλεργίες ή άσθμα. Όλα αυτά ίσως είναι μερικά από τα πολλά βραχυπρόθεσμα συμπτώματα που μπορεί να δημιουργήσουν τα χημικά. Έχει διαπιστωθεί ότι τα χημικά έχουν την μοναδική ιδιότητα να μειώνουν σταδιακά αλλά σημαντικά τον πληθυσμό των αντισωμάτων (ανοσοποιητικό), να εξασθενήσουν τον οργανισμό και μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν περαιτέρω ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στην υγεία μας.
Καθαριστικά με χλωρίνη, μπορούν να επιφέρουν ερεθισμό σε μάτια και δέρμα, ενώ, σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται σε μικρούς χώρους με ελλιπή εξαερισμό (π.χ. μπάνια), είναι δυνατόν να προκαλέσουν οξεία πνευμονίτιδα.
Στον συναγωνισμό για τα… λευκότερα λευκά καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τη χλωρίνη, η οποία εκτός του ότι από μόνη της αποτελεί ισχυρό δηλητήριο, όταν αναμειχθεί με προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν φωσφορικά πραγματοποιούνται αντιδράσεις που οδηγούν στην παραγωγή αερίου χλωρίου και υδροχλωρικού οξέος, ουσίες που προκαλούν ερεθισμούς στο αναπνευστικό σύστημα και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν και στο νοσοκομείο.
Οταν μάλιστα δράσει με προϊόντα που περιέχουν αμμωνία προκαλεί ναυτία και ερεθισμούς και κάποιες φορές πνευμονία ή πνευμονικό οίδημα. Αντί για χλωρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθούν λευκαντικά με βάση οξυγονούχες ενώσεις (π.χ. υπεροξείδιο του υδρογόνου, που δεν είναι άλλο από το κοινό οξυζενέ. Δείτε πόσο απλό, εύκολο και υγιεινό: Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα!!).
Για απολύμανση μπορεί το χλώριο που περιέχει η χλωρίνη να καταπολεμά τα κολοβακτηρίδια, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ιούς. Αριστη απολυμαντική λύση αποτελεί το κοινό ξίδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου