Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πάνω από 100 μονάδες αίμα συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας το τριήμερο 24-26 Μαΐου

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαΐου 2016 από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα ενώ στις 26 Μαΐου διοργανώθηκε αιμοδοσία και στο Μεσολόγγι.

Η αιμοληψία έγινε με την ιατρική υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Την όλη πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη δράση είχε το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και το Μεσολόγγι μαζί με την Ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του ΤΕΙ.
Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 100 πολύτιμες μονάδες αίματος ενώ υπήρχαν και επιπλέον διαθέσιμα άτομα, τα οποία αν και το επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους.
Σε όσους προσήλθαν και χάρισαν αίμα, δόθηκε ειδικό ενθύμιο, φιλοτεχνημένο από το  Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Οι γιατροί Χρήστος Παπαδημητρίου και Φώτης Χρυσανθόπουλος, και οι συνοδοί νοσηλευτές από το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ενθάρρυναν τους φοιτητές που προσήλθαν για πρώτη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ παράλληλα υποδέχτηκαν και όσους είχαν δώσει το παρών και στις προηγούμενες ανάλογες δράσεις.
Τέλος, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητής Βασίλης Τριανταφύλλου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους εθελοντές αιμοδότες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα, αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του ΤΕΙ.
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία αλλά βασικός πυλώνας του δημόσιου συστήματος υγείας και μία έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
*Η αιμοληψία έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

*thebest.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου