Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Επανήλθε η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο- "Βουνό" τα πρόστιμα


Πολλοί , ειδικά από το απόγευμα και μετά , ήταν οι οδηγοί που στο κέντρο του Αγρινίου παρκάρισαν κανονικά τα οχήματα τους, χωρίς πριν να έχουν εξασφαλίσει την θέση μέσω του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης ή με την αγορά κάρτας ή με το κινητό τους τηλεφώνου, όπως έχει ανακοινωθεί απο τον δήμο Αγρινίου.
Είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω αδιαφορίας για τις επιπτώσεις, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με το πρωί και όπως φάνηκε από μια μικρή βόλτα στο κέντρο του Αγρινίου, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν δεκάδες. Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως αυτή της φωτογραφίας, όπου αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα επί ώρες με αποτέλεσμα να δεχτούν και δεύτερη κλήση!Το πρωί η εικόνα στο Αγρίνιο ήταν πάντως πολύ καλή με δεκάδες θέσεις στάθμευσης ελεύθερες, ενώ ακριβώς εξαιτίας του μέτρου υπήρχε και περιορισμένη κυκλοφορία στους δρόμους, αφού παρά πολλοί κάτοικοι αντιλήφθησαν, όπως φαίνεται, πως δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το όχημα τους για μικρές αποστάσεις και με τις ώρες…
Παράλληλα αρκετοί περιφερειακοί δρόμοι στους οποίους δεν ισχύει η ελεγχόμενη είχαν πρόβλημα στάθμευσης.
Κατά τα άλλα , το πρώτο συμπέρασμα είναι θετικό από την πρώτη μέρα επαναφοράς του μέτρου, αν και εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς πληροφόρησης, ειδικότερα όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του Αγρινίου, θα πρέπει να υπάρξει ένα ακόμη μικρό διάστημα ανοχής ως προς την επιβολή των προστίμων.
Ζητούν ελέγχους για τις αυθαίρετες καταλήψεις θέσεων πάρκινγκ
Να σημειωθεί πάντως πως δεν λείπουν και οι διαμαρτυρίες , μετά και την εφαρμογή του μέτρου, ειδικά για τις αυθαίρετες καταλήψεις χώρων στάθμευσης από επαγγελματίες σε διάφορους δρόμους όπως την Σουλίου, Ζ. Πηγής, την οδό Τσικνιά κ.α. όπου τοποθετούνται χαρτόκουτα, δίκυκλα, σταντ και άλλα υλικά μπροστά από τα καταστήματα τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα καταγγέλλεται πως επαγγελματίες έχουν βάλει από μόνοι τους και αυθαίρετα κίτρινη διαγράμμιση!
Ειδικότερα στην οδό Σουλίου υπάρχουν απορίες για το γεγονός ότι υπάρχει διπλός χώρος φορτοεκφόρτωσης, ακριβώς απέναντι ο ένας από τον άλλον και πολίτες ζητούν ο ένας να καταργηθεί, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους δρόμους με τους συγκεκριμένους χώρους.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου