Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μεγάλη δωρεά Καρέλια στην Κιβωτό του Κόσμου

Σαράντα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου θα βρουν το δικό τους καταφύγιο στην Καλαμάτα χάρη στη μεγαλόψυχη απόφαση δωρεάς που έλαβε πρόσφατα η κ. Ασημίνα Καρέλια, χήρα του αείμνηστου Κώστα Καρέλια.

Πρόκειται για αγρόκτημα και κτήρια στα Γιαννιτσάνικα, τα οποία με τις κατάλληλες κατασκευές θα συγκροτήσουν τη μονάδα για τα παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα επισκέφθηκε δύο φορές τον χώρο ο εμπνευστής και δημιουργός της Κιβωτού πατήρ Αντώνιος και μαζί με την κ. Καρέλια σχεδίασαν τις αναγκαίες λειτουργικές ρυθμίσεις. Στο χώρο του ξενώνα, αναφέρουν οι πληροφορίες μας, θα γίνουν οι κοιτώνες για τα παιδιά, ενώ στην κυρίως οικία θα γίνουν αίθουσες υποδοχής, κατοικία παιδοψυχολόγων και γραφεία διοικητικής υποστήριξης. Οι χώροι των αποθηκών προορίζονται για εργαστήρια, έτσι ώστε να υπάρχει κατάρτιση των παιδιών σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και να αποκτούν εφόδια για τη ζωή τους.
Επίσης η οικογένεια θα διαθέτει κάθε χρόνο τα αναγκαία ποσά για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας η Κιβωτός του Κόσμου -ως ΜΚΟ- μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αυξημένο συντελεστή δόμησης που προβλέπει ο νόμος, για να κατασκευάσει και άλλα κτήρια για μελλοντικές ανάγκες της.
Η μονάδα, όπως πληροφορούμεθα, θα ονομάζεται “Κιβωτός του Κόσμου - Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας” και αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στις δωρεές της οικογένειας, η οποία έχει κάνει ακόμα δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Φιλοθέη της Αθήνας.

*eleftheriaonline.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου