Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ισόβια στον πατροκτόνο της 6χρονης Στέλλας

Χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, Ιωάννης Εικοσπεντάκης, για την άγρια δολοφονία της 6χρονης κόρης του, Στέλλας, τον Απρίλιο του 2017.


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς του περί ατυχήματος του επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Στο κενό έπεσε και η προσπάθειά να πείσει ότι έχει μειωμένο καταλογισμό προκειμένου να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης. Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση απέρριψαν ομόφωνα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορουμένου περί μειωμένου καταλογισμού, κηρύσσοντας τον ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Στον 62χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε του προτέρου εντίμου βίου αλλά ούτε και της ελικρινούς μεταμέλειας, όπως είχε ζητήσει η υπεράσπισή του.

Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα της άτυχης Στέλλας ακούγοντας την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου την ώρα που ο 62χρονος είχε συνεχώς κάτω το κεφάλι του και το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα.

«Όχι τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι» είχε πει νωρίτερα στην αγόρευσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί τη μητέρα της 6χρονης.

Στον ίδιο συμπέρασμα όμως φαίνεται ότι κατέληξε και ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάκος, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του 62χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Εκτός από το ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση η ψυχραιμία του κατηγορουμένου, εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωσε στην απολογία του μόνο ένα λεπτό για το παιδί του είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχοραγουσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορω να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ουτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τιποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ριχνεις αλάτι...Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχοραγούσε. Τρελος δεν είναι, συμφεροντολογος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβληματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Αμφιταλαντεύτηκα για τον καταλογισμό του κατηγορουμένου. Αποδέχτηκε πράγματι ότι έχει καποιο πρόβλημα, κάποιας μορφής κατάθλιψη. Εκείνο επίσης που αντιλήφθηκα είναι ότι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοης την ώρα που του έκλεινε το στόμα και τη μύτη».


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου