Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ: Μπιφτέκι και κοτόπουλο με σαλμονέλα

Στην ανάκληση προϊόντων από την αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).


Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε τόσο σε παραδοσιακό μπιφτέκι barbeque, όσο και σε ρολό κοτόπουλο γεμιστό, την ύπαρξη του παθογόνου βακτήριου Salmonella spp.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «H δική μας φάρμα παραδοσιακό μπιφτέκι BBQ με φρέσκο μαϊντανό και κρεμμύδι», συσκευασμένο, με κωδικό παρτίδας 26102017 και ημερομηνία ανάλωσης έως 26-10-2018. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «Π. Καμαράτου και ΣΙΑ ΕΕ» ΒΙΠΑ Μαρκόπουλου.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση του προϊόντος με την εμπορική ονομασία «ΑΒ ρολό κοτόπουλο με μπέικον και τυρί», συσκευασμένο, με ημερομηνία κατάψυξης 23-9-2017, αριθμό παρτίδας Trace ID 1517266608 και ημερομηνία ανάλωσης έως 17-3-2019. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται για την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, Λεωφόρος Σπάτων.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου