Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Απάτη σε πρακτορείο των ΕΛΤΑ σε περιοχή του Τυρνάβου

«Φτερά» φαίνεται ότι έκαναν χιλιάδες ευρώ από τοπικό πρακτορείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε χωριό της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πράκτορας του χωριού με τον οποίο έχουν σύμβαση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα τελευταία χρόνια δεν απέδιδε, όπως όφειλε, τα ποσά που εισέπραττε από τους ανυποψίαστους συγχωριανούς του στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Τύρναβο ώστε από εκεί να αποσταλούν στον προορισμό τους.
Το σκάνδαλο έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες, όταν κάτοικος του χωριού ενώ είχε πληρώσει στον τοπικό πράκτορα τα χρήματα για την ασφάλειά του στον ΟΓΑ, βρέθηκε στη συνέχεια να μην μπορεί να πάρει αποζημίωση από τον Οργανισμό αφού θεωρούνταν οφειλέτης. Στη συνέχεια ο αγρότης έκανε καταγγελία στο γραφείο των ΕΛΤΑ Τυρνάβου όπου μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενώ πλήρωσε στον τοπικό πράκτορα του χωριού και είχε και απόδειξη, ο πράκτορας δεν απέδωσε τα χρήματα στην υπηρεσία κι εκείνη με τη σειρά της στον ΟΓΑ.


Άλλες καταγγελίες από το συγκεκριμένο χωριό αναφέρουν ότι σε πολίτη ξαφνικά έγινε διακοπή του ηλεκτρικό του ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω οφειλής ενώ ο ίδιος είχε πληρώσει τον λογαριασμό εμπρόθεσμα.

Το θέμα έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις και γι’ αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ήδη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, απέστειλαν Επιθεωρητή για να ελέγξει την υπόθεση και να εκδώσει σχετικό πόρισμα ενώ διακόπηκε όπως ήταν φυσικό η συνεργασία των ΕΛΤΑ με τον πράκτορα. Πόρισμα το οποίο για να ολοκληρωθεί θα πάρει αρκετό χρόνο και αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε στέλεχος των ΕΛΤΑ: «το κουβάρι της υπόθεσης θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξετυλιχθεί».

Και αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί χωριανοί ενώ έχουν απόδειξη πληρωμής στα χέρια τους δεν γνωρίζουν ότι ενώ έχουν πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. τα χρήματά τους δεν έφτασαν ποτέ μέσω ΕΛΤΑ στον φυσικό τους αποδέκτη. Υπάρχει δηλαδή κίνδυνος οι πολίτες να βρεθούν προ τελεσμένων γεγονότων και οικονομικών κυρώσεων αφού ενώ πλήρωσαν μεν στους διάφορους οργανισμούς είναι ουσιαστικά οφειλέτες.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι ανυποψίαστοι πολίτες θα δικαιωθούν εφόσον έχουν στην κατοχή τους την απόδειξη που τους έδωσε ο πράκτορας των ΕΛΤΑ στο χωριό, ενώ το θέμα θα πάρει την οδό της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Ελευθερία 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου