Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Tο μήνυμα του πιλότου του F-16: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».


Οι πιλότοι που γεμίζουν με τα λόγια τους εθνική υπερηφάνεια όσους κατακλύζουν την παραλία της Θεσσαλονίκης την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης, πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά επίδειξη με αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης. Τα βλέμματα όλων στράφηκαν προς τον ουρανό, όταν το F-16 επιδόθηκε σε μια σειρά από εντυπωσιακούς, οριζόντιους και κατακόρυφους ελιγμούς.


Στο πιλοτήριο του F16 βρέθηκε ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς που πραγματοποιούν επιδείξεις με τα μαχητικά αεροσκάφη. Ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.100 είναι σε αεροσκάφη F-16.

«Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες- Χρόνια πολλά Ελλάδα!» είπε χαρακτηριστικά ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Επισμηναγό, σημείωσε:

«Κύριε Επισμηναγέ, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα το διαχρονικό μήνυμα: Μολών Λαβέ. Το έθνος μας είναι υπερήφανο για σας».




Πηγή: thestival.gr

*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου