Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πάτρα: Δείτε τι ζημιές προκάλεσε κεραυνός που χτύπησε σπίτι στον Καστελλόκαμπο


Ήταν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Παρασκευής όταν ο Άγγελος Πλατής -ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα- έλαβε ένα έντρομο τηλεφώνημα από το σπίτι του, στην οδό Πατρόκλου 22 στον Καστελλόκαμπο.
Εκείνη την ώρα, όπου ο ουρανός σε όλη την Πάτρα φωτιζόταν από τις δεκάδες αστραπές, στο σπίτι του βρίσκονταν η σύζυγος και οι δύο κόρες.
«Μας χτύπησε κεραυνός, έγιναν ζημιές, το τηλέφωνο τινάχθηκε στον αέρα, φοβάμαι ότι έχουν καεί και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές» άκουσε τη σύζυγό του να λέει από το κινητό». Επέστρεψε γρήγορα και προσπάθησε, λόγω της εμπειρίας του, να κατανοήσει αυτά που είδε.
«Από την πρώτη ματιά στο δώμα που βρίσκεται πάνω από την κεντρική πλάκα, διαπίστωσα εσωτερικά δύο τρύπες πάνω στην ταράτσα από τις οποίες ο κεραυνός φαίνεται ότι εισήλθε στο σπίτι μας. Ευτυχώς, κτύπησε το τσιμέντο αλλά δεν έκοψε -εμφανώς τουλάχιστο- και τον οπλισμό της πλάκας» εξηγεί στην «Π» η οποία βρέθηκε χθες το μεσημέρι για να κάνει τη δική της δημοσιογραφική αυτοψία για το πρωτοφανές αυτό γεγονός.
Το χτύπημα που δέχθηκε η περιοχή ήταν εμφανές πριν καν την είσοδό της "Π" στο χώρο της κατοικίας: Συνεργεία εταιρείας τηλεπικοινωνιών προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες καθώς- σε όλη τη γύρω περιοχή- «κάηκαν» μόντεμ και «ρουτεράκια» τα οποία χρησιμοποιούνται για internet και σταθερή τηλεφωνία.
«Μέσα σε ένα δίωρο, κατάφερα να επαναφέρω το ρεύμα -από την κολώνα, στο σπίτι- και διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής. Δύο τηλεοράσεις κάηκαν καθώς και όλα τα τροφοδοτικά των ηλεκτρικών συσκευών. Θα είχαν καεί και αυτές αν δεν είχα φροντίσει πρόσφατα να συντηρήσω τη γείωση του ρεύματος. Η αντι-ηλεκτροπληξιακή προστασία του ηλεκτρολογικού πίνακα δεν είναι επαρκής για τα… βολτ του κεραυνού, με τη βοήθεια όμως της καλής γείωσης, κάποια έστω ένταση, εκτονώθηκε προς το βάθος της γης» μας εξηγεί.
 
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου