Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οπτική ίνα με ταχύτητα 250 Mbps φέρνει η WIND στην Καλαμάτα!!!

Την πιλοτική σύνδεση για την Καλαμάτα στο Internet με υπέρ – υψηλές ταχύτητες που κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps, παρουσίασαν, προχθές, πανελλαδικά σε εκπροσώπους των ΜΜΕ από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τα στελέχη της εταιρίας WIND, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της WIND, Νάσου Ζαρκαλή.

Το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της WIND εγκαταστάθηκε από την εταιρία σε Καλαμάτα και Νέα Σμύρνη. Η κατασκευή των πιλοτικών δικτύων οπτικών ινών διήρκεσε περίπου ένα έτος και εδώ και 5 μήνες, 100 χρήστες δοκιμάζουν τις καινοτομικές δυνατότητες των νέων υποδομών.

Πρώτα στην Καλαμάτα
Η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στη χώρα που θα συνδεθεί στο διαδίκτυο με υπέρ – υψηλές ταχύτητες, καθώς η WIND είναι έτοιμη να ολοκληρώσει άμεσα και μέχρι το τέλος Ιουλίου το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που κατασκευάζει στην πόλη, εφόσον πάρει την έγκριση από την ΕΕΤΤ.
Το δίκτυο οπτικών ινών της WIND θα καλύπτει το 88% των γραμμών της πόλης και οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα απολαμβάνουν ταχύτητες που κατά μέσο όρο θα ξεπερνούν, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, τα 250 Mbps, βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με σήμερα που οι ταχύτητες δεν αγγίζουν καν τα 24 Mbps (ADSL) ή φτάνουν ως τα 50 Mbps(VDSL).
Έτσι η Καλαμάτα, αναμένεται να γίνει η πρώτη πόλη στη χώρα όπου γίνεται πραγματικότητα η «κοινωνία του Gigabit»,  όπως την έχει οραματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020, καθώς πάνω από το 50% των νοικοκυριών της πόλης μέσα στο φετινό καλοκαίρι θα έχουν ταχύτητες άνω των 100 Mbps.
Χαιρετίζοντας την χθεσινή ενημέρωση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόνισε: «Ασφαλώς και είμαστε ικανοποιημένοι με την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών από την WIND στην Καλαμάτα, που έχει ως αποτέλεσμα η πόλη μας να γίνεται η πρώτη πόλη υπέρ-υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης με το internet στην Ελλάδα. Τα τεράστια οφέλη για τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό, την ποιότητα ζωής, την ελκυστικότητα επενδύσεων, την τοπική οικονομία  γενικώς, είναι προφανή και αυτονόητα. Υπήρξε βέβαια μια αναστάτωση στην πόλη, αλλά αυτές οι αναστατώσεις είναι καλές. Η δημοτική αρχή της Καλαμάτας στήριξε αυτό το έργο και θα συμβάλει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Επικοινωνίας της εταιρίας κ. Τσαπρούνης, ενημέρωσε το Δήμαρχο, ότι η εταιρία θα συνδέσει και θα «τρέχει» με τις πιο γρήγορες ταχύτητες το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Ψηφιακή επανάσταση
Ο Πρόεδρος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες:
«Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, να συμμετέχει άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Η ψηφιακή οικονομία τρέχει με 7 φόρες μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς και είναι μια ευκαιρία που δεν αντέχουμε να προσπεράσουμε. Τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα υπέρυψηλών ταχυτήτων».  Σημείωσε δε ότι σήμερα ένα νοικοκυριό είναι πιο εύκολο να ζήσει 2-3 ώρες χωρίς νερό, παρά χωρίς ίντερνετ.
Ο επικεφαλής της WIND σημείωσε ότι η χώρα μας έχει τις προϋποθέσεις να συμμετέχει στην 4η ψηφιακή επανάσταση που σηματοδοτούν τα δίκτυα νέας γενιάς καθώς συντρέχουν θετικοί παράγοντες:
«Eχουμε πλήρως κατανοήσει την ευθύνη μας στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα. Εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε τον στρατηγικό μετασχηματισμό μας σε πάροχο υποδομών. Έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία, επενδύουμε εντατικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή, για να πάμε την αγορά μας αλλά και τη χώρα μας μπροστά».

Πιλοτικό δίκτυο
Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης παρουσίασε αναλυτικά το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας στις δύο περιοχές, το οποίο κάλυψε συνολικά 3,5 χιλ. γραμμές και 277 σπίτια.
«Εκατό τελικοί χρήστες είναι ήδη συνδεδεμένοι στο πιλοτικό ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, και δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογίες, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει στο πλήρες 3ετές επενδυτικό πλάνο που καταθέσαμε στην ΕΕΤΤ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές οπτικών ινών (FTTC/B/H) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus&G.fast)».
Σύμφωνα με το πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών,  που έχει καταθέσει η WIND Ελλάς  στην ΕΕΤΤ, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές στις επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.
Οι περιοχές στις οποίες η WIND θα κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, εφόσον λάβει σχετική έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή, είναι επιλεγμένες περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Καλαμάτα, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.
Χθες το πρωί, στο κατάστημα της WIND , στην Καλαμάτα  επί της οδού οδό Νέδοντος τα στελέχη της εταιρείας  παρουσίασαν τη λειτουργία του εγχειρήματος με τις υπερυψηλές ταχύτητες.


*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου