Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Διωκόμενος για χρήση εφαρμογής σε κινητά ο 28χρονος Τούρκος που εισήλθε παράνομα στη Σύμη!

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 28χρονο Τούρκο δικηγόρο, ο οποίος εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς στη χώρα μας, προκειμένου να ταξιδέψει ακολούθως στη Στοκχόλμη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο παράνομης εισόδου στη χώρα με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή από αίτια μη ταπεινά.


Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή του διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου.

Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, διότι λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 28χρονος δικηγόρος υποστήριξε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, διότι έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone τηλέφωνα, η οποία απαγορεύθηκε, καθώς κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα οι «πραξικοπηματίες».

Η εφαρμογή ByLock (όμιλος Facebook) φέρεται να εξασφαλίζει μια «απόλυτη» κρυπτογράφηση των επικοινωνιών. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν κι άλλοι κολοσσοί του Ίντερνετ (Apple, Google), καθώς θέλουν να ενισχύσουν τα συστήματά τους για να αποφεύγουν οποιαδήποτε παρακολούθηση.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης εις βάρος εκατοντάδων ατόμων, ανάμεσά τους στρατιώτες και αξιωματούχοι ασφαλείας, σε 54 επαρχίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν την ως άνω εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχουν συλληφθεί 189 δικαστές και εισαγγελείς με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock για την επικοινωνία εντός του κινήματος.

Οι Αρχές τούς κατηγορούν ότι, αφού πληροφορήθηκαν ότι το ByLock έχει αποκαλυφθεί και παραβιαστεί, γύρισαν στο WhatsApp.

Πηγή:www.dimokratiki.gr 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου