Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ποινική δίωξη σε 12 στελέχη της ΣΤΑΣΥ - Κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 1 εκατ. ευρώ

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος 12 προσώπων, διευθυνόντων συμβούλων της ΣΤΑΣΥ και υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της εταιρείας, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για το μεγάλο κόλπο με τα εισιτήρια που φαίνεται ότι είχε επινοηθεί για να καταλήξει σε κάποιες τσέπες σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, σε μόνο έναν χρόνο!

Το 2015, όπως αποκάλυψε η έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, κάτω από τα μάτια των αρμόδιων υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, μεγάλες ποσότητες εισιτηρίων αντί να καταστρέφονται διοχετεύονταν εκ νέου στα σημεία πώλησης και επαναχρησιμοποιούνταν.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ζημία που προκλήθηκε στον ΟΟΣΑ το 2015 φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως παρόμοιο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας.

Αφορμή για την αποκάλυψη της απίστευτης αυτής απάτης που φαίνεται ότι είχε στηθεί από υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ, αρμόδιους για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης, ήταν μία ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της κας Παπασπύρου.

Η έρευνα διήρκεσε σχεδόν έναν χρόνο. Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έκαναν «φύλλο και φτερό» αρχεία και αποθήκες, στις οποίες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παλαιών κομίστρων και ρολών χαρτιού, που χρησιμοποιούνται στα μηχανήματα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μη βρεθούν στοιχεία. Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, οι ελεγχόμενοι είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ. 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου