Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νέο «Κωσταλέξι» στο Πήλιο

Νέα υπόθεση Κωσταλέξι σε χωριό του Πηλίου. Ένας άνδρας ζούσε φυλακισμένος από τον ίδιο τον αδελφό του, επί σχεδόν 12 χρόνια, σε μία αποθήκη μόλις 5 τ.μ.

Ο αδελφός του ήταν εκείνος που εισέπραττε τη σύνταξή του και δεν του παρείχε καν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του.


Το δράμα του 60χρονου αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2013, έπειτα από καταγγελίες γειτόνων, οι οποίοι τον άκουγαν να βογκάει και να φωνάζει τα βράδια.

Το δράμα όμως που έζησε πριν από τέσσερα χρόνια ο 60χρονος ήρθε να ξυπνήσει τραγικές μνήμες στο χωριό, που είχε γίνει μάρτυρας του βασανιστικού βίου του άτυχου άνδρα, ο οποίος φαίνεται να μην άντεξε τα μαρτύρια και άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη του 2013. Κάτοικος της περιοχής είναι και μάρτυρας στη δικαστική υπόθεση.

Γείτονες τον άκουγαν να βογκάει τα βράδια


Το νέο «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γειτόνων τον Απρίλιο του 2013 στη δημοτική κοινωνική υπηρεσία. Κατήγγειλαν ότι είχαν μήνες να δουν τον άτυχο άνδρα, τον οποίο άκουγαν τα βράδια, πίσω από την κλειδωμένη πόρτα της μικρής αποθήκης, να βογκάει και να φωνάζει.

Η καταγγελία ενεργοποίησε την κοινωνική υπηρεσία. Στις 11 Απριλίου 2013, κοινωνική λειτουργός αντίκριζε για πρώτη φορά τον 60χρονο. Πήγε στο αποθηκάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο μονοκατοικίας μαζί με γείτονα. Η πόρτα άνοιγε με… συνθηματικό που χρησιμοποιούσαν ο 60χρονος και γείτονές του: ο γείτονας πετούσε μια πέτρα στην πόρτα, στη συνέχεια τον φώναζε κι αυτός άνοιγε.

Όταν η πόρτα άνοιξε, όπως αναφέρεται στην έκθεση της κοινωνικής λειτουργού που εστάλη στην Εισαγγελία Βόλου, η λειτουργός αντίκρισε έναν άνδρα σκελετωμένο με γενειάδα, το μάκρος της οποίας έφθανε μέχρι τον αφαλό, που με δυσκολία στεκόταν στα πόδια του. Στην αρχή ο 60χρονος δεν ήθελε βοήθεια, γιατί φοβόταν.

Η κοινωνική λειτουργός, όμως, κέρδισε την εμπιστοσύνη του…

Κλειδωμένος σε αποθήκη 5 τ.μ. επί 12 χρόνια


Άρχισε να της μιλάει και να της εξιστορεί το δράμα του. Ο ίδιος ήταν μορφωμένος, εργαζόταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε εταιρεία, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε με αναπηρική σύνταξη ύψους σχεδόν 2.500 ευρώ. Εργαζόταν στην Αθήνα και, όταν συνταξιοδοτήθηκε, μετακόμισε στο σπίτι που διατηρούσαν οι γονείς του στο συγκεκριμένο τουριστικό χωριό του Πηλίου. Το σπίτι ήταν γραμμένο μισό στον ίδιο και μισό στον αδελφό του, ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο ίδιο χωριό.

Από τη στιγμή της μετακόμισης φαίνεται να ξεκίνησαν τα βάσανά του. Ο αδελφός του και η νύφη του τού φέρονταν βίαια.

Με τη βία έκανε πληρεξούσιο στον αδελφό του για να εισπράττει εκείνος τη σύνταξή του, με τη βία -όπως ανέφερε- πήγε μέχρι τον συμβολαιογράφο και έγραψε την κυριότητα του σπιτιού 100% στον αδελφό του.

Έπειτα από αυτό, ο αδελφός τον υποχρέωσε να μένει σε μια μικρή αποθήκη στον προαύλιο χώρο της μονοκατοικίας. Δεν είχε καν ηλεκτρικό. Στην κύρια οικία δεν του επέτρεπε να μπει. Η πόρτα ήταν μονίμως κλειδωμένη.

Ο αδελφός κλείδωνε τον 60χρονο, όταν έφευγε για να πάει στη δουλειά του. Όσες φορές η πόρτα έμενε ανοιχτή και ο 60χρονος είχε επαφή με τον έξω κόσμο, έβγαινε στον δρόμο και ζητιάνευε κανένα τσιγάρο.

Γείτονες περιέγραψαν τραγικές καταστάσεις στην κοινωνική λειτουργό. Της ανέφεραν ακόμη κι ότι είδαν τον άτυχο άνδρα να τρώει φαγητό από το πιάτο του σκύλου. Υποσιτιζόταν και υπέφερε.

Πηγή: Eφ. Ταχυδρόμος 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου