Pages

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega – Πέφτει η ποιότητα του σήματος από τη Digea – Τι απαντούν οι εργαζόμενοι

Να προχωρήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας μετάδοσης του σήματος του MEGA από απόψε φέρεται αποφασισμένη η διοίκηση της Digea. Αν και ακόμα η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα μέλη έχουν καταλήξει σε αυτή την απόφαση.

Το κανάλι είχε καταβάλλει μόνο την προβλεπόμενη δόση (78.000 ευρώ) που έχει συμφωνηθεί από τη στιγμή που βρέθηκε σε δυσχερή θέση, αλλά η Digea έκανε πλέον απαιτητό το σύνολο του ποσού που αγγίζει τις 980.000 ευρώ.
Αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Digea ήταν σε αυτή τη φάση να υποβαθμιστεί η ποιότητα του σήματος του καναλιού της Μεσογείων, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει θολή εικόνα ή εικόνα που τρεμοπαίζει.
Κάτι τέτοιο βέβαια αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στο κανάλι το οποίο μεταδίδει επαναλήψεις, δεν έχει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές αλλά παρόλα αυτά διατηρεί σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης απορροφώντας και σχετικά διαφημιστικά πακέτα.
Αντιδρώντας μάλιστα σε αυτή την απόφαση της DIGEA οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA που συνεχίζουν να κρατούν «ζωντανό» τον τηλεοπτικό σταθμό έκαναν ένα βίντεο που αφήνει σαφέστατους υπαινιγμούς για τους σκοπούς άλλων τηλεοπτικών σταθμών…!
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι στον περίπου ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει γι’ αυτούς η περιπέτεια να κρατήσουν ανοικτό τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος συνεχίζει και έχει διαφημιστικά έσοδα, χωρίς ζωντανό πρόγραμμα, οι μόνοι που ουσιαστικά έχουν πληγεί είναι οι ίδιοι. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισημαίνουν, φαίνεται να ικανοποιεί μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση.
«Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της Τηλέτυπος μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια κινητικότητα στο Mega, κάτι που επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση και από τους μετόχους. «Αυτή την κρίσιμη ώρα» τονίζουν οι εργαζόμενοι, «έρχεται ένα ακόμα ″χτύπημα″ που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος». «Το ″μαύρο″ είναι πιθανότερο από ποτέ» υπογραμμίζουν.
«Να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους»
Οι εργαζόμενοι ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία του, ειδικά τώρα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σχέδιο για επιστροφή στην ″κανονικότητα″. Η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την ″επόμενη μέρα″.
«Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

*thebest.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου