Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης στο ζεύγος Παπαντωνίου

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, στο ζεύγος έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα.
Αναλυτικότερα, το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2009, καθώς δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω δήλωση την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρν,
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο.
Σήμερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, με τους οποίους ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.
Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και προηγούμενων ετών, δηλαδή προ του 2009, με μικρότερες ποινές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου