Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τεντ Μάλοχ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ κάνει ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοχ.
Ο «άνθρωπος» του Ντόναλντ Τραμπ στην Ε.Ε. σημειώνει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά ότι «αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ».

Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή, ο Μάλοχ είχε εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, τόνισε: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ».
Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.
«Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται», απάντησε στη Σία Κοσιώνη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. «Διασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα… ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό», τόνισε ο γερμανός πολιτικός του CSU αφήνοντας αιχμές για το ΔΝΤ (Xριστιανοκοινωνιστές). 

*newsbeast.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου