Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δεν πέφτει ούτε … «καρφίτσα» το τριήμερο στην Καλαμάτα!

Καρναβάλι & Ρυθμική έφεραν πληρότητα που αγγίζει το 100%

Αισιοδοξία για το καλοκαίρι, ενώ «προηγούνται» σχολικός τουρισμός & Πάσχα
 
Με τη θερμοκρασία να «φλερτάρει» με τους 20 βαθμούς Κελσίου, τον αυτοκινητόδρομο, επιτέλους, ολοκληρωμένο αλλά και με πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις για «όλα τα γούστα» σ’ ολόκληρο το νομό… η Καλαμάτα «βουλιάζει» από κόσμο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δωμάτιο στα ξενοδοχεία της περιοχής δεν υπάρχει ούτε για …δείγμα

ενώ «μερίδιο», διεκδικεί φυσικά, και το φημισμένο πλέον, Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα. Η πληρότητα αυτή του τριημέρου, δίνει μεγάλη «ανάσα» στους ξενοδόχους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία… Παράλληλα, όμως, δείχνει και την ανάγκη που παρουσιάζει η περιοχή μας για τη δημιουργία περισσότερων «κλινών» , ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που παρουσιάζεται και η οποία, χρόνο με το χρόνο, αυξάνεται. Η συνέχεια προμηνύεται ευοίωνη για την περιοχή μας , καθώς, το αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινά η περίοδος του  «Σχολικού Τουρισμού» ενώ και το Πάσχα φέτος που είναι στα μέσα Απρίλη, συμβάλει στην ομαλή μετάβαση προς το καλοκαίρι, όπου αναμένουμε για ακόμα μια χρονιά η Μεσσηνία να ακολουθήσει την ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Το «Θάρρος» επικοινώνησε με ξενοδόχους της περιοχής και μας μετέφεραν τις απόψεις τους, τόσο για το τριήμερο όσο και τις προβλέψεις τους εν όψει καλοκαιριού.





Γιώργος Κουτίβας «Elite City Resort»
«Το ξενοδοχείο μας, αυτές τις ημέρες έχει πληρότητα 100%. Σίγουρα και το Διεθνές Τουρνουά της Ρυθμικής συνέβαλε   αλλά πολλοί είναι και αυτοί, κυρίως Αθηναίοι, που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο στην Καλαμάτα. Ο καλός καιρός φέτος ήταν σύμμαχος σ’ αυτό. Εν όψει της συνέχειας, υπάρχει αισιοδοξία, καθώς μέσα στο Μάρτιο ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές ενώ ήδη τα μηνύματα και για το Πάσχα είναι θετικά»

Γιώργος Αντωνίου «Pharae Palace Hotel»
 «Όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας είναι γεμάτα το τριήμερο. Εκτός του Καρναβαλιού μεγάλο ρόλο έπαιξε αναμφίβολα και το διεθνές κύπελλο της Ρυθμικής Γυμναστικής. Επίσης και ο ανοιξιάτικος καιρός αλλά και το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις βοήθησαν αρκετά.  Οι επισκέπτες δεν ήρθαν μόνο για το «Καλαματιανό Καρναβάλι» καθώς υπάρχουν και αρκετοί μεγάλης ηλικίας που επέλεξαν την Καλαμάτα, ως  ένα όμορφο και κοντινό προορισμό για να περάσουν την αργία της Καθαράς Δευτέρας. Νομίζω, ότι το «Καλαματιανό Καρναβάλι» πρέπει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και στην παραλία της Καλαμάτας. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία, και δεν υπάρχει κάτι που να θυμίζει ότι στην πόλη υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός. Πιστεύω, ότι υπάρχουν περιθώρια πολύ περισσότερα για να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι οι επισκέπτες έρχονται για το «Καλαματιανό Καρναβάλι». Σχετικά με το μέλλον από εδώ και πέρα ; Τώρα το Μάρτιο ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές που φέτος είναι σε δυο περιόδους, τόσο πριν όσο και μετά το Πάσχα, αλλά και για το Πάσχα τα μηνύματα των προκρατήσεων είναι αρκετά θετικά για ολόκληρη την περιοχή. Γενικά, το μέλλον είναι αισιόδοξο για τη Μεσσηνία αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε…»





Νίκος Χάικος «Haikos Hotel»
«Ο καλός καιρός αλλά και ο ολοκληρωμένος δρόμος βοήθησαν πολύ ώστε τουλάχιστον για το διήμερο Σάββατο & Κυριακή, να έχουν τα ξενοδοχεία της περιοχής μας πληρότητα στο 100%. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζουν και το «Καλαματιανό Καρναβάλι» αλλά και όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σ’ όλο το νομό. Η Καλαμάτα αποτελεί ένα εύκολο και φθηνό σχετικά τουριστικό προορισμό και χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Το  γεγονός ότι το Πάσχα είναι σχετικά κοντά φέτος νομίζω είναι θετικό και τα μηνύματα ενόψει της συνέχειας είναι πολύ θετικά για την περιοχή μας»

 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος «ELEKTRA HOTEL & SPA»
«Σάββατο και Κυριακή, δωμάτιο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Το τριήμερο είναι πολύ καλύτερο του αναμενομένου. Φυσικά ρόλο παίζει και το τουρνουά της Ρυθμικής αλλά ίσως θα ήταν προτιμότερο να ήταν ένα Σαββατοκύριακο αργότερα. Έτσι, θα είχαμε δυο πολύ καλά Σαββατοκύριακα εν αντιθέσει που συνέπεσε με ένα τριήμερο και αρκετοί ίσως δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο ή αναγκάστηκαν να το πληρώσουν πιο ακριβά. Το θέμα με τον καλύτερο συντονισμό στο «καλεντάρι» των εκδηλώσεων στην πόλη νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πιο σοβαρά. Η συνέχεια είναι αισιόδοξη, καθώς ξεκινά ο σχολικός τουρισμός και φέτος ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από σχολεία της επαρχίας και όχι μόνο της Αθήνας, ενώ ακολουθεί και το Πάσχα που, παραδοσιακά, η Καλαμάτα γεμίζει και φέτος είναι πιο νωρίς. Πάντως, το «τριήμερο» απέδειξε για ακόμα μια φορά τη μεγάλη ανάγκη δημιουργία περισσότερων κλινών στην περιοχή μας, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που παρουσιάζει και η οποία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο»

Χριστίνα Τσαπάκη «Horizon Blu»
«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση καθώς από την Παρασκευή το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα στο 100%. Αρκετός κόσμος είχε κάνει από νωρίς φέτος τις κρατήσεις του, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην περιοχή μας. Και το τουρνουά της Ρυθμικής Γυμναστικής συνέβαλε στη ζήτηση που ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας ίσως ακόμα και τις δυνατότητες της περιοχής. Το μέλλον είναι αρκετά αισιόδοξο, καθώς εκτός της περιόδου του «Σχολικού Τουρισμού» που ξεκινά το Μάρτιο, ήδη οι πρώτες διεθνείς πτήσεις έφθασαν στο αεροδρόμιο της περιοχής μας και έχουν κάνει την εμφάνιση τους και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες»

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας





*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου