Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δεν έρχονται οι νέες ταυτότητες πριν από το 2019

Μέσα στο 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας, ύστερα από τις σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου από το υπουργείο Εσωτερικών.


Οι δύο αρμόδιες επιτροπές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ολοκλήρωσαν από το περασμένο καλοκαίρι το έργο τους, με τη μία να ασχολείται με τις τεχνικές προδιαγραφές και τη δεύτερη με την κατάρτιση σχεδίου νόμου.


Το υλικό παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά εκεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η διαδικασία «κόλλησε» λόγω αδράνειας, αλλά και λόγω του κόστους της έκδοσης (υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ) σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο. Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί διαρκεί περίπου 15 μήνες, ενώ πρώτα το σχέδιο νόμου πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Στόχος είναι η προκήρυξη να γίνει μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες. Αναμένεται δε να γίνουν προσπάθειες για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες έκδοσης για να μειωθεί η συμμετοχή από τους πολίτες. 


*zougla.gr 

1 σχόλια: