Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αντιδράσεις για δημιουργία κέντρου προσφύγων στα Φιλιατρά

Νέες αντιδράσεις προκαλούνται στην Τριφυλία αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας hot spot για πρόσφυγες στην περιοχή των Φιλιατρών.
Ρεπορτάζ για τη δημιουργία hot spot για πρόσφυγες στα Φιλιατρά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και το “ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ” που παίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανοιγοκλείνοντας hot spot, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star το βράδυ του Σαββάτου.
Όπως παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ, ο κ. Μουζάλας έχει ήδη κλείσει έντεκα hot spot, από τα οποία τα έξι προσωρινά για να ανακαινιστούν. Οριστικά κλείνουν πέντε καταυλισμοί στη Βόρεια Ελλάδα: σε Κατσικά και Τσεπέλοβο, στην Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες. Και θα ανοίξει τέσσερα νέα hot spot. «Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν τέσσερα νέα hot spot σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο, με σκοπό να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τα νησιά, αλλά κι από Κέντρα της κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στο παλιό ΙΚΑ Χανίων, στο αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια Ηρακλείου, σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στα Φιλιατρά και στο παλιό αεροδρόμιο στη Σπάρτη», ανέφερε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου.
Με χθεσινή του δήλωση, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, άφησε μομφές σε βάρος της κυβέρνησης, τάχθηκε αρνητικά για ακόμα μία φορά, ωστόσο σε μια αποστροφή της δήλωσής του φαίνεται πως ίσως, υπό άλλες συνθήκες, να επανεξέταζε ή, ακόμη και, μετέβαλλε την αρνητική του θέση.
Η δήλωση του κ. Κατσίβελα έχει ως εξής: «Με αφορμή δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις από πολύ μεγάλο κανάλι, κεντρικό της Ελλάδος, ότι πρόκειται η περιοχή των Φιλιατρών και ιδιωτική επένδυση να χρησιμοποιηθεί σαν hot spot για τη φιλοξενία προσφύγων, επανέρχεται το θέμα και, μάλιστα, μ’ έναν δόλιο τρόπο – και το λέω έτσι με όλη την παρρησία –, γιατί χωρίς να ξέρει η κοινωνία, χωρίς να ξέρουν οι πολίτες, χωρίς να ξέρουν οι κάτοικοι της πόλης, χωρίς να ξέρει ούτε καν η Δημοτική Αρχή για το τι σκέφτονται και για τι ετοιμάζονται να κάνουν στην περιοχή μας, ε, νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε ό,τι θέλουμε. Αυτό το οποίο, όμως, θέλω με τον πιο διάφανο και τον πιο περίτρανο τρόπο να ξεκαθαρίσω είναι το εξής. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνει κάτι στην περιοχή μας χωρίς να το γνωρίζουν οι πολίτες, χωρίς να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή. Και εκφράζω για άλλη μία φορά τη δεδηλωμένη πίστη όλη της κοινωνίας, όπως εκφράστηκε από αλλεπάλληλα δημοτικά συμβούλια, όπου έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή μας με τη μορφή την οποίαν μέχρι τώρα έχουμε δει! Το βέβαιον είναι ότι δεν υπάρχει κράτος. Το βέβαιον είναι ότι αυτό το κράτος, πλέον, δεν είναι αξιόπιστο και γι’ άλλη μια φορά θέλω να δηλώσω, μην κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο».




*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου