Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δυο Μεσσήνιες με γρίπη για νοσηλεία στην Αθήνα

Δύο κρούσματα γρίπης σε γυναίκες από την Καλαμάτα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία και, ευτυχώς, βρίσκονται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης. Αμφότερες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν στην Αθήνα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, καμία δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.


Δεν είχαν κάνει εμβόλιο
Οι δύο γυναίκες είναι 45 και 55 χρόνων, ξεχωριστές περιπτώσεις και ασθένησαν περί τα μέσα Γενάρη. Για την πλήρη ίασή τους η μία νοσηλεύθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και η άλλη στο Σεισμανόγλειο. Η εξέλιξη της υγείας τους δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, ενώ δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία τους σε Εντατική Μονάδα.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δύο δεν είχε εμβολιασθεί.
Από την πλευρά του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, επισημαίνει ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι το σύνηθες για την εποχή.

Χωρίς εμβόλια
Πάντως, ο επίσημος φορέας υγείας της χώρας μας καλεί ακόμα και τώρα τον κόσμο να κάνει αντιγριπικό εμβόλιο, με τη μόνη όμως διαφορά ότι δεν υπάρχει πουθενά για να το προμηθευτεί κάποιος.
Τα αποθέματα στα ιδιωτικά φαρμακεία έχουν εξαντληθεί από το φθινόπωρο και δεν έγινε άλλη προμήθεια, όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν υπάρχουν. Άλλωστε, όπως σημείωσε φαρμακοποιός της Καλαμάτας οι παραγγελίες γίνονται υποχρεωτικά το καλοκαίρι, τότε που κανείς ακόμα δε γνωρίζει τι ποσότητες θα χρειασθούν, ενώ από το Νοέμβριο και μετά όσες φορές κι αν ζήτησαν οι δύο εταιρείες που κάνουν την εισαγωγή των εμβολίων, τους απαντούσαν ότι δεν έχουν.
Πάντως, από 16 έως 22 Ιανουαρίου καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα 144 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 135 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Μόνο το 21% του συνόλου των ασθενών αυτών είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 26 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 21 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 5 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των 26 που πέθαναν, μόνο το 23% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.


*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου