Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στο εδώλιο ο Σώρρας

Στο …χορό των ποινικών διώξεων μπήκε ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος, αν και καθυστερημένα, βλέπει πλέον το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του αυτόκλητου «εθνικού σωτήρα» η οποία ήδη ασκήθηκε τον φέρνει όχι μόνο κατηγορούμενο αλλά τον παραπέμπει με απευθείας κλήση σε δίκη.


Η αρχή των διώξεων σε βάρος του έγινε μετά το υβριστικό παραλήρημά του κατά των ΑΜΕΑ σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του, στις οποίες χαρακτήριζε μεταξύ άλλων «ύβρι για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπει κανείς τους ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

Ο απαράδεκτος και προσβλητικός τρόπος με τον οποίο αναφερόταν ο Αρτέμης Σώρρας στους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες τον οδήγησε κατηγορούμενο ενώπιον της Δικαιοσύνης για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου {ν. 927/79 αρ. 1) που αφορά την υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κα’ εξακολούθηση. Για το αδίκημα αυτό το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ο Αρτέμης Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου θα λογοδοτήσει για δύο αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με αυτό.

Α) Τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, στο διαδικτυακό τόπο Rizopoulospost στην οποία είχε διαχωρίσει τους ανθρώπους με κριτήριο τη σωματική ρώμη, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν, λέγοντας μεταξύ άλλων με τουλάχιστον αχαρακτήριστο τρόπο λέγοντας: «Είναι πολύ ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων»

Β) Την ανάρτησή του στο facebook, την επομένη ημέρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του . Δεν διστάζει μάλιστα να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα μιλώντας για «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για τον άνθρωπο και τους Έλληνες» από τη συμμετοχή των αναπήρων στους παραολυμπιακούς αγώνες. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα επικρέμονται και άλλες δικογραφίες για τις οποίες συνεχίζονται οι έρευνες. Μετά το τέλος της κάθε μίας από αυτές, ο αξιολογεί τα στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Αρτέμη Σώρρα.


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου