Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Για θεσμική εκτροπή μηνύει τον Πέτρο Τατούλη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Μαργέλης

Μήνυση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, με αφορμή καταγγελία του πρώτου ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχε ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στο δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι.

Ο κ. Μαργέλης σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι κάλεσε τον κ. Τατούλη είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη είτε να καταγγείλει με ονόματα τους επίορκους δικαστές και δικηγόρους, εφόσον γνωρίζει τέτοιους.

«Θεσμική εκτροπή»
Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στη δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες δελτίου Τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη από την Περιφέρεια, το οποίο αναφερόταν σε δηλώσεις του περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα.
Εκεί ο κ. Τατούλης είχε δηλώσει: «Εμείς δε διστάσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρώντας ότι οι αποζημιώσεις που προέκυψαν έπειτα από αποφάσεις του Εφετείου ήταν υπερβολικές και προκαλούσαν το δημόσιο συμφέρον. Όταν είχα καταγγείλει δημόσια σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα αποφάσεις για εξωπραγματικές αποζημιώσεις, που ποτέ δεν αιτιολογήθηκαν, ουδείς από την αντιπολίτευση είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα συμπαραστάθηκε στην αγωνιώδη κραυγή που έθεσα εκείνη την ώρα».
Ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι ο κ. Τατούλης μιλά ξεκάθαρα για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Καλαμάτας και καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχε ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στο δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι.
«Πέραν του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι όλα αυτά είναι προφανώς ψευδή και αβάσιμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό και οι καταγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί παραδικαστικών κυκλωμάτων, χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα, δεν αποτελούν απλά ένα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστούν θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας, καθώς και οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αλλά και Κυπαρισσίας, συλλειτουργοί κι αυτοί της Δικαιοσύνης, επιτελούν με αμεροληψία και εντιμότητα το συνταγματικό τους καθήκον και δεν ανέχονται τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις.
Η επίθεση του περιφερειάρχη και, μάλιστα, με αυτή τη μορφή και ένταση, αφού ξεκάθαρα μιλά για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος σε σχέση με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στο δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία και αμελητέα, ούτε, κατά συνέπεια, επιτρέπεται να περάσει απαρατήρητη. Το νόημα και η σκοπιμότητα της βάναυσης αυτής επίθεσης κατά των δικαστών του Εφετείου Καλαμάτας και των δικηγόρων, είναι κάτι παραπάνω από προφανές», τόνισε ο κ. Μαργέλης.

Ή να ανακαλέσει ή να καταγγείλει
Ο κ. Μαργέλης είπε, επίσης, ότι οι πολιτικοί επικαλούνται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όταν οι αποφάσεις της τους «βολεύουν» τη δεδομένη χρονική στιγμή και συνέχισε: «Όταν δεν τους είναι αρεστές, μιλάνε για διεφθαρμένους δικαστές, για παραδικαστικά κυκλώματα, για κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και όποια άλλη κατηγορία μπορεί εύκολα να βρει ευήκοα ώτα. Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα “σκοτεινά” και αναπόδεικτα σενάρια των κινήτρων είναι μεν ενδιαφέρον θέμα για να περνάει κανείς την ώρα του, αλλά αποκαρδιώνουν τους συμπολίτες μας και απογοητεύουν τους δικαστές και τους δικηγόρους, που κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, όπως έχουν συνταγματικό καθήκον.
Με το να συκοφαντείται αστήρικτα ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, καθώς και οι συλλειτουργοί του, δικαστές και δικηγόροι, δημιουργείται πρόβλημα στην ίδια την κοινωνία.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγγνώμη ή να καταγγείλει με ονόματα τους επίορκους δικαστές και δικηγόρους, εφόσον γνωρίζει τέτοιους.
Η τοπική κοινωνία, καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας (ειρηνοδίκες, πρωτοδίκες και εφέτες καθώς και τους εισαγγελείς), που στέκονται πάντα “φρουροί” στη διασφάλιση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου