Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας: Σε ένα κτήριο όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, με αναβάθμιση της Αθηνών

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερη ζωή αποκτά το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας στην οδό Αθηνών, ένα κτήριο 10.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα συγκεντρωθούν πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι κτήρια που ο Δήμος πληρώνει για να στεγάζονται υπηρεσίες του θα ξενοικιαστούν και θα εξοικονομηθούν χρήματα, με το δήμαρχο Π. Νίκα να ξεκαθαρίζει ότι το νέο Δημαρχείο δε στοίχισε ούτε ένα ευρώ στους δημότες, ενώ ό,τι νέο υπάρχει είναι από δωρεές.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι, όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο, από αυτό ουσιαστικά θα απελευθερωθούν τρεις όροφοι, στους οποίους θα μπορέσουν να στεγαστούν υπηρεσίες του Δημοσίου, που επίσης πληρώνουν ενοίκιο για να στεγάζονται σε κτήρια μη κρατικά. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι δεν επιτρέπεται μετά τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει έστω ένα ευρώ για ενοίκια.
Βρεθήκαμε, λοιπόν, χθες στο Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, που είναι πλαισιωμένο από πράσινο, αν και οι εργασίες σε αυτό το κομμάτι δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ απομένει η μεταφορά αρκετών υπηρεσιών.

Π. Νίκας
Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα μεταφοράς και την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει υποβαθμιστεί μετά την απομάκρυνση του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κτήριο θα φτάσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, με τελευταία την Πρόνοια, που θα μετακομίσει εκεί σε πέντε μήνες, αφού δηλαδή ολοκληρωθεί το κτήριο της παλιάς καρδιολογικής κλινικής.

Οικονομική
ανάσα στην περιοχή
Κατά το δήμαρχο, το Δημαρχείο ήδη δίνει οικονομική ανάσα στην περιοχή και θεωρεί ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στα γύρω καταστήματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι απέναντι από το Δημαρχείο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες να λειτουργεί τράπεζα. Γενικότερα, δήλωσε ότι αυτή η μετακίνηση θα συμβάλει στην αλλαγή της κατάστασης στη δυτική πλευρά της πόλης.

Σύνδεση με ποδήλατο- κίνηση
στην Αθηνών και «η επανάσταση του Περιμετρικού»
Για την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Δημαρχείο μίλησε, επίσης, ο κ. Νίκας, δηλώνοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.
Σχετικά με το κυκλοφοριακό ζήτημα που μπορεί να προκύψει στην οδό Αθηνών, δήλωσε ότι οι άνθρωποι του Δήμου παρακολουθούν το θέμα και μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί η «κυκλοφοριακή καταστροφή» που περίμεναν κάποιοι.
Τόνισε δε, τη σημασία του Περιμετρικού, αφού όταν αυτός δοθεί στην κυκλοφορία, θα υπάρξει τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη, «επανάσταση για τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καλαμάτας», όπως τη χαρακτήρισε. Όπως εξήγησε, ένας οδηγός που είναι, για παράδειγμα, στην οδό Αρτέμιδος δε θα χρειάζεται να κινηθεί μέσω της Αθηνών για να βγει από την πόλη, αφού θα μπορεί να φεύγει από τον κόμβο της Αγιάννας ή από αυτόν της Σπάρτης.

Εγκαίνια
Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε σχετικά με την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, πως αυτή την εβδομάδα θα φτάσει στο κτήριο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την επομένη η Πολεοδομία (όχι το αρχείο, αφού αυτό θα πάει στο υπόγειο της Καρδιολογικής). Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν στεγαστεί στο νέο τους χώρο.
Τα δε εγκαίνια θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που ήταν ο υπουργός Υγείας που παραχώρησε το παλιό νοσοκομείο ώστε να γίνει το Δημαρχείο.

Το ιστορικό κτήριο
της Αριστομένους…
Τις τελευταίες ημέρες, όσοι περνούν από το Δημαρχείο της Αριστομένους, βλέπουν το κτήριο κλειστό και χωρίς ζωή. Γι’ αυτό το ζήτημα, ο κ. σημείωσε πως στον επάνω όροφο θα είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εντευκτήριο δημοτικών συμβούλων, βιβλιοθήκη και αίθουσα μειοψηφιών. Θα παραμείνει, επίσης, το γραφείο του δημάρχου.
Στο ισόγειο θα στεγαστεί το ΚΕΠ, που αυτή τη στιγμή είναι στο χώρο του Διοικητηρίου, ενώ θα παραμείνει η Δημοτική Αστυνομία.
Για δε τα γραφεία που είναι από την πλευρά του πεζόδρομου της Αριστομένους, σχεδιάζεται το νότιο να γίνει γραφείο υποστήριξης τουρισμού, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, ενώ στο βόρειο να δημιουργηθεί εκθετήριο μεσσηνιακών προϊόντων.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου