Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά απευθύνει έκκληση για βοήθεια


Χιλιάδες είναι πλέον οι οικογένειες στη χώρα μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ανήμπορες να καλύψουν ακόμη και τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.



Γονείς χωρίς δουλειά, ελέω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, βλέπουν πολλές φορές τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς πρώτα να έχουν πιει έστω και ένα ποτήρι γάλα, ή να έχουν μαζί τους λίγα χρήματα προκειμένου να αγοράσουν ένα κουλούρι.

Τα ποσοστά λιποθυμιών, λόγω ελλιπούς σίτισης, έχουν αυξηθεί στις σχολικές μονάδες της χώρας, ενώ γονείς και σχολική κοινότητα είναι ανήμποροι να αντιδράσουν.

Οικογένειες χωρίς τα προς το ζην, διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα προς χρήση, πολλές φορές μάλιστα με κομμένο νερό και ρεύμα για μήνες. Χωρίς φαγητό, ρουχισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μια δύσκολη και συνάμα θλιβερή περίπτωση, που πρέπει να ξυπνήσει όλους μας από τον λήθαργο και που μας δείχνει τα δόντια της βαριάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η παρακάτω:

Το κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες της Πάτρας για άμεση βοήθεια σε οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά που αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας. Υπάρχουν επίσης ελλείψεις στην κάλυψη βασικών τους αναγκών.

Για το λόγο αυτό κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη η συγκέντρωση τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών για την εν λόγω άπορη οικογένεια.

Συγκεκριμένα:

   Κάθε είδους τρόφιμα. Προτεραιότητα το κρέας (ψαρονέφρι ή κοτόπουλο λόγω ειδικής διατροφής για θέματα υγείας), λάδι, αλεύρι, λαχανικά, όσπρια.
   Προϊόντα ατομικής υγιεινής  (όπως απορρυπαντικά, χαρτί υγείας, σαμπουάν κ.α).
   Παπούτσια για παιδιά Νο 41, ανδρικά Νο 42-43 και γυναικεία χωρίς τακούνι Νο 40-41.
   Ρούχα.
   Καυσόξυλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που ζητούν τη βοήθεια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και του Δικτύου Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι.

   Σημείο συλλογής: Κοινωνικό Ιατρείο Πλατείας Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου.

Μέρες: Πέμπτη και Παρασκευή  (5/03 - 6/03)               Ώρες:  18:00 – 20:00

           Σάββατο και Κυριακή (7/03 – 8/03)                    Ώρες : 10:00 – 14:00

Πηγή: patrastimes.gr

*patrisnews.com


http://www.trelostwnfm.com/t41294-topic#52023 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου