Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εκκληση βοήθειας και στήριξης από το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων.


'Εκκληση βοήθειας και στήριξης απευθύνει στους Χανιώτες το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων.


Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του συσσιτίου Εμμ. Καλλιγέρης, αναφέρεται ότι «το φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας λειτουργεί από το 1963 συνεχώς μέχρι και σήμερα. Μοιράζει σε καθημερινή βάση 300 μερίδες φαγητού – τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης αρ. πρωτ. 1433/30-3-2012. Επίσης μοιράζει φαγητό σε 60 οικογένειες και 100 μερίδες στους Σύρους ναυαγούς. Προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη με 12 εθελοντές οδοντιάτρους σε ιδιόκτητο ιατρείο και ο σύλλογος καλύπτει όλα τα έξοδα. Σε άλλο ιδιόκτητο κτήριο λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση στις βασικές αρχές της πληροφορικής υπό την καθοδήγηση εθελόντριας».

Επίσης, ο κ. Καλλιγέρης αναφέρεται και σε άλλες δραστηριότητες του συσσιτίου όπως η αντιμετώπιση εξ ολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε Νοσοκομεία των Αθηνών, η οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους και σε οικονομικά αδύνατα άτομα κ.ά.

Ακόμα, ο ίδιος υπενθυμίζει ότι «θα λειτουργούσε ξενώνας για άστεγους, αλλά το κτήριο του ξενώνα ανήκει μισό στο συσσίτιο και μισό στο δημοτικό γηροκομείο και δεν έχομε καταφέρει ακόμα τίποτα. Ελπίζουμε με την καινούργια Δημοτική Αρχή να καταφέρουμε να λειτουργήσει ο ξενώνας».
Και συμπληρώνει:

«Όλα τα έξοδα του συλλόγου καλύπτονται από εισφορές των συμπολιτών μας και φίλους των συσσιτίων. Διευκρινίζουμε ότι ο σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με τα ανύπαρκτα συσσίτια του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες όπως μας βοηθήσουν στο έργο μας με χρήματα ή με τρόφιμα διότι δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά».

Σημειώνεται τέλος ότι «το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει ενταχτεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέα Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο αριθμός μητρώου στο Εθνικό Μητρώο είναι 13417 ΦΑΤ 26006012Ν/0170. Επίσης έχει εγγραφεί σε ειδικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως προβλέπετε από το άρθρο 12 του νόμου 2646/98. αριθμός μητρώου στο Εθνικό Μητρώο είναι 13417 ΦΑΤ 26006012Ν/0145. Είναι το μοναδικό σωματείο στην Κρήτη που έχει βραβευτεί από τον υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Παπούλια. Έχει εκπροσωπηθεί σε όλα τα πανελλήνια φιλανθρωπικά συνέδρια».

Χανιώτικα Νέα


*cretalive.gr


http://www.trelostwnfm.com/t39439-topic#49652 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου