Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω!»

Για πολλοστή φορά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας εκφράζει την πάγια αντίθεσή του στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, «όπως αυτή δρομολογείται μέσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία ψήφισε πρόσφατα, στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου, την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, ανταποκρινόμενη πλήρως στα κελεύσματα των δανειστών, παρότι ως αξιωματική αντιπολίτευση άλλα υποστήριζε.

        Είναι φανερό ότι εάν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν προβάλλει σθεναρή αντίσταση, θα έχουμε πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
        Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζομένους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.
Με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει θα είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Είναι δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές, αλλά έλλειψη χρημάτων.
Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο που εργάστηκαν τις Κυριακές παραμένουν απλήρωτοι.
Ήδη πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ στην πράξη δουλεύει πάνω από το 8-10 ώρες, χωρις μαλιστα προσθετη αμοιβη 75% και χωρις ρεπο, πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.
Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.
Όχι, λοιπόν, στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί θα οδηγήσει σε καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, αναστάτωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής και εξαφάνιση κάθε έννοιας υγιούς ανταγωνισμού.
Καλούμε τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την κυριακάτικη αργία.
Στηρίζουμε το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε τους εργαζομένους του κλάδου να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στις 16/7/2017 ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους να υπάρξει κλείσιμο καταστημάτων.
Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω!».


*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου