Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επτά μήνες απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας


«Δεν αντέχουμε άλλο» λένε οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας οι οποίοι παραμένουν επτά μήνες απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ. Πλέον οι συνθήκες λειτουργίας για αρκετά φαρμακεία είναι ασφυκτικές.
«Παρά τις επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες μας, η σύμβαση ιατροτεχνολογικών υλικών μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, με ευθύνη κύρια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, έχει καταστεί δυσλειτουργική τεχνικά και εξουθενωτική οικονομικά για τα φαρμακεία του Συλλόγου μας» αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Συλλόγου κι εξηγεί:
«Ο μοναδικός λόγος που οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας υφίστανται την απέραντη αυτή ταλαιπωρία επί 7 μήνες απλήρωτοι, είναι η ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνουν οι συνάδελφοι απέναντι στην ομάδα των διαβητικών ασθενών, συνυπολογίζοντας και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες όλοι μας αντιμετωπίζουμε.
Με δεδομένη την υπογραφή και του Υπουργού Υγείας επί της συμβάσεως αυτής, καλούμε τον Υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, έστω την τελευταία στιγμή, να σταματήσουν την κοροϊδία των φαρμακοποιιών και να τιμήσουν την υπογραφή τους».
Τέλος ο φαρμακευτικός κόσμος της Αχαΐας προειδοποιεί: «Ενημερώνουμε πως αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν σταματήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να μας αντιμετωπίζει ως υποζύγια εκμεταλλευόμενη την κοινωνική ευαισθησία μας, ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει στις συλλογικές διαδικασίες που απαιτούνται για να δρομολογηθεί επ' αόριστον άρση πίστωσης επί της συγκεκριμένης σύμβασης».

Από την έντυπη έκδοση
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου