Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τρίτη χασισοφυτεία στον Ταΰγετο με 274 δενδρύλλια και ιδιαίτερες ποικιλίες

«Χρυσές» δουλειές κάνει το ελικόπτερο της αστυνομίας στη Μεσσηνία

Την τέταρτη κατά σειρά χασισοφυτεία στη Μεσσηνία και την τρίτη στον Ταΰγετο ανακάλυψε χθες το πρωί το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των δενδρυλλίων που ξεριζώθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κοντά στα 800.


Αυτή τη φορά η χασισοφυτεία ανακαλύφθηκε σε πρανές, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Αλαγονία, όπου βρίσκονται και οι ομώνυμες κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών την προσέγγισαν, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι εκτεινόταν σε έκταση περίπου 1 στρέμματος και 17 αναβαθμίδες. Το ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο ήταν πως, εκτός από τη γνωστή ποικιλία χασίς, οι καλλιεργητές είχαν αναπτύξει και μια ιδιαίτερη ποικιλία. Μάλιστα, παρότι τα δενδρύλλια έδειχναν μικρά σε ανάπτυξη, είχαν ήδη βγάλει φούντες.
Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 274 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και συγκεκριμένα ο εξοπλισμός με τον οποίο ποτίζονταν. Όπως διαπιστώθηκε, είχε δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια δεξαμενή χωρητικότητας 3 κυβικών μέτρων για πότισμα των δέντρων με φυσική ροή, η οποία και γέμιζε με νερό από παράνομη σύνδεση με τον αγωγό άρδευσης της περιοχής.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.


*tharrosnews.gr 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου