Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Navarino Waterfront και Bay 5* 250 εκατομμυρίων ευρώ

Δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα προστεθούν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Costa Navarino, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΜΕΣ A.E. κινεί τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής τους κατά τη φετινή περίοδο. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στην Costa Navarino θα αγγίξουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στο τουριστικό συγκρότημα του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront (σ.σ. υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ στο "Θάρρος" για το θέμα).
H πολυτελής μονάδα στον οικισμό της Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 124,1 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτηρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων.
Ειδικότερα, θα πρόκειται για ένα "ζωντανό" resort, φιλικό προς το περιβάλλον, με τεχνητές λίμνες και κατοικίες κατά μήκος της ακτής, συνδεδεμένο με μια παραθαλάσσια Αγορά, κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης, που θα προσφέρει πλήθος επιλογών για φαγητό, αγορές και διασκέδαση.
Η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί στην Πύλο (Navarino Βay) και καλύπτει 1.400 στρέμματα, όπου λειτουργεί, ήδη, το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών. Συνολικά στην περιοχή θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων, καθώς και επιπλωμένα καταλύματα 900 δωματίων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρόκειται για ένα υπερπολυτελές resort- ξενοδοχείο, αποκλειστικά με σουίτες και βίλες με πισίνα, πλήρως εναρμονισμένες με το φυσικό τοπίο, σε μια μοναδική εφαρμογή της υπόσκαφης αρχιτεκτονικής. Θα περιλαμβάνει εξαιρετικές υποδομές, όπως spa και beach club αποκλειστικής χρήσης.
To NAVARINO BAY CLUBHOUSE, μια υπερμοντέρνα κατασκευή "βυθισμένη" στο πράσινο που σύντομα θα συμπληρώσει το υπάρχον γήπεδο The Bay Course, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του έργου.
Επανερχόμενοι στο δημοσίευμα της "Καθημερινής", αναφέρεται ότι «έως σήμερα, στην Costa Navarino, έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος στο δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας, όταν θα φθάσει να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης, θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.
Στο συγκρότημα κατά την αιχμή της σεζόν εργάζονται 1.200 υπάλληλοι, ενώ όταν ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα θα φθάσουν τους 3.300. Στόχος αποτελεί μελλοντικά να καταστεί εφικτή η 12μηνη λειτουργία του συγκροτήματος.
Στο Νavarino Dunes (Περιοχή Ολοκληρωμένης  Τουριστικής Ανάπτυξης Ρωμανού), που αναπτύσσεται σε 1.300 στρέμματα, λειτουργούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο, σπα, χώροι εστίασης, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κέντρα για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης, στο Navarino Βay (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου), που καλύπτει 1.400 στρέμματα, λειτουργεί το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της Costa Νavarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι σήμερα ξεπερνά, πλέον, το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Μόνο για το 2016 τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία υπολογίζονται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία εκτιμάται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ».


*tharrosnews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου