Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τραυματιοφορέας έσωσε νεογνό στο Νοσοκομείο Βόλου

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση τραυματιοφορέα, ο οποίος με μια ενστικτώδη κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής σε ασανσέρ του Νοσοκομείου Βόλου αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο που είχε τυλιχτεί στο λαιμό νεογνού κοριτσιού, επιτρέποντάς του να αναπνεύσει και σώζοντάς του τη ζωή.


Για το περιστατικό μίλησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και ο αφανής ήρωας της υπόθεσης, ο τραυματιοφορέας, που δήλωσε ότι το έκανε ενστικτωδώς και θεώρησε ότι είναι στα καθήκοντά του.


Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ο τραυματιοφορέας Σωτήρης Βολιώτης δήλωσε ότι πήγε στα επείγοντα με Ι.Χ. αυτοκίνητο ένα περιστατικό, μιας εγκύου που γέννησε καθ’ οδόν, και είχε το μωρό της αγκαλιά.

«Επειδή και τα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά, πέρα από τη ζωή και για την εγκεφαλική λειτουργία του μωρού, στο ασανσέρ και ενώ γινόταν προσπάθειες από τους γιατρούς να δώσουν χώρο στο λαιμό, ώστε το νεογνό να αναπνεύσει, μηχανικά και από αντίδραση της στιγμής, τράβηξα τον ομφάλιο λώρο που ξετυλίχτηκε από το κεφάλι του μωρού, ανάπνευσε, έκλαψε και ανακουφιστήκαμε όλοι», δήλωσε ο κ. Βολιώτης.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε δήλωσε ότι «εκείνη τη στιγμή δεν το πολυκαταλαβαίνεις και περνώντας οι ώρες συνειδητοποιείς ότι αυτό που έκανες ήταν κάτι σημαντικό».

Στη συνέχεια το νεογνό οδηγήθηκε στη Μαιευτική κλινική, εισήχθη στο Τμήμα Πρόωρων και χαίρει άκρας υγείας, όπως και η μητέρα του.

Με πληροφορίες από το magnesianews.gr


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου