Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τούρκος φυγάς σε ελληνική βραχονησίδα

Ένας 28χρονος Τούρκος, ο οποίος δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης, απασχολεί από προχθές τις λιμενικές αρχές της Σύμης και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Ο νεαρός, που δήλωσε δικηγόρος στο επάγγελμα, εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς κρυφά στη χώρα μας, προκειμένου, όπως κατέθεσε αρμοδίως, να ταξιδέψει ακολούθως στη Στοκχόλμη.


Συγκεκριμένα, αποβιβάστηκε από ομοεθνή του διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου.

Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, διότι λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από τη χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.

Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος», κάλεσε το λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις Αρχές.

Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 και ότι, αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα, θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ήθελε, όπως κατέθεσε, να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η βίζα του, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.

Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Πηγή: dimokratiki.gr 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου