Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Προσοχή! Γυναίκες εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες και κλέβουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό άγνωστων γυναικών, οι οποίες αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από ιδιοκτήτες σπιτιών, με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερισμάτων.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη, έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών από σπίτια και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των αγνώστων γυναικών, αρχικά πληροφορούνται για την ενοικίαση των διαμερισμάτων από αγγελίες τόσο σε εισόδους πολυκατοικιών ή κεντρικών σημείων των πόλεων, όσο και από αγγελίες. Στη συνέχεια παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες, ζητώντας να δουν το διαμέρισμα. Συνήθως, το προς ενοικίαση διαμέρισμα βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι του ιδιοκτήτη ή σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις, λοιπόν, οι άγνωστες φθάσουν στο σπίτι του ιδιοκτήτη προσπαθούν να μπουν μέσα, ζητώντας, για παράδειγμα, ένα ποτήρι νερό, ώστε διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και αλλά άτομα μέσα στο διαμέρισμα. Ακολούθως, οι άγνωστες γυναίκες και ο ιδιοκτήτης ξεκινούν για να πάνε στο διαμέρισμα που ενοικιάζεται. Όμως, εάν ο ιδιοκτήτης φεύγοντας δεν κλειδώσει την πόρτα, τότε η μία από τις δύο γυναίκες επικαλείται πως πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα και δεν πηγαίνει στο διαμέρισμα. Όση ώρα η συνεργός της απασχολεί τον ιδιοκτήτη, βλέποντας το προς ενοικίαση διαμέρισμα, παραβιάζει την πόρτα του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη και αφαιρεί κοσμήματα και χρήματα. Αμέσως μετά, πηγαίνει στο προς ενοικίαση διαμέρισμα, συναντά την συνεργό της και φεύγουν, ενώ ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται την κλοπή όταν έχουν, πλέον, εξαφανιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, πολλές φορές οι άγνωστες γυναίκες προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, όση ώρα βρίσκονται μέσα στο σπίτι, η μία συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του προς ενοικίαση διαμερίσματος, ενώ η δεύτερη, με το πρόσχημα ότι θα ήθελε λίγο νερό, ερευνά τους χώρους του σπιτιού, για να βρει χρήματα και κοσμήματα, ώστε να τα αφαιρέσει. 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου