Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες φέτος στην Ελλάδα – Θα «βουλιάξει» η Κρήτη

Σύμφωνα με σειρά ανακοινώσεων μεγάλων tour operator του εξωτερικού από Ευρώπη και Ρωσία, ο αριθμός των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που μπορεί να φιλοξενήσει.


Εξαιτίας της εξαιρετικής φετινής μεγέθυνσης της τουριστικής κίνησης, όπως αυτή διαγράφεται μέσα από τις πωλήσεις των μεγαλύτερων tour operators του πλανήτη, τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος) έχουν σταματήσει να δέχονται κρατήσεις για το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω overbooking.


Πέρυσι επισκέφτηκαν την Ελλάδα σχεδόν 28 εκατ. επισκέπτες και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ., σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις.

Η Ελλάδα καλείται να φιλοξενήσει ένα πρωτόγνωρο αριθμό επισκεπτών – τον τριπλάσιο – για τα δεδομένα του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με στοιχεία των μεγάλων tour operators, η Κρήτη καλείται φέτος να φιλοξενήσει 4 εκατ. επισκέπτες, όταν o πληθυσμός της είναι μόλις 800.000.

Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού, μπορεί να βλέπουν τον σχεδιασμό τους να αποδίδει, αλλά πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αναπτυσσόμενων τουριστικών προορισμών, όπως η Πελοπόννησος, η Θάσος. οι Σποράδες, και στην μεγαλύτερη διάχυση των τουριστικών ροών ανά την επικράτεια.

Eπιπλέον, γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες και tour operators να επιμηκυνθεί η θερινή τουριστική σεζόν από τον Απρίλιο ως και το Νοέμβριο.

Η σεζόν, άλλωστε, σε αρκετές δημοφιλείς περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να «τρέξει» σε πολύ υψηλές πληρότητες που δεν θα περιοριστούν τους μήνες αιχμής, ως συνήθως.

Υψηλές πληρότητες για την εποχή αναμένονται από τις αρχές Απριλίου να ενταθούν λόγω και του κοινού εορτασμού Καθολικών και Ορθοδόξων του Πάσχα, με πτήσεις τσάρτερ να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος.




Πηγή: cretapost.gr 


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου