Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σχεδόν 2 εκατ. ευρώ οι οφειλές του Αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων σε παραγωγούς

Σε αναζήτηση λύσης για να πάρει οικονομική ανάσα βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποίησε μια ακόμη γενική συνέλευση, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση, κι έτσι η συνέλευση διακόπηκε για το ερχόμενο Σάββατο.
Παρουσιάστηκαν δύο προτάσεις που έχουν φτάσει στον συνεταιρισμό για εξαγορά μέρους ή του συνόλου του, με συγκεκριμένες οικονομικές προσφορές που φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ. Πάντως χωρίς να υπάρχει νομική γνωμοδότηση για το αν μπορεί ο συνεταιρισμός να προχωρήσει στην εκποίηση στοιχείων και αν ναι μέσα από ποια διαδικασία, αποφασίστηκε να διακοπεί η συνέλευση προκειμένου να εξεταστεί το όλο ζήτημα από νομικούς και τεχνικούς.
Πάντως για ακόμη μια φορά στη γενική συνέλευση, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ακούστηκαν προτάσεις να γίνει προσπάθεια αναζήτησης λύσης εκ των έσω, δηλαδή από τα ίδια τα μέλη του. Να βρεθεί μια φόρμουλα εξόφλησης των παραγωγών σε βάθος χρόνου δείχνοντας από την πλευρά τους σχετική ανοχή υπομονής, ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις.
Η κατάσταση πάντως παραμένει ρευστή τη στιγμή που, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αναστάσιος Προσηλιακός, οι οφειλές προς τους παραγωγούς από τα ήδη τιμολογημένα λάδια και από αυτά που είναι σε εκκρεμότητα, φτάνουν το 1,9 εκ. ευρώ. Στο ιδιαίτερα μεγάλο αυτό ποσό πρέπει να προστεθούν άλλα 800.000 ευρώ από το δάνειο που έχει πάρει ο συνεταιρισμός.
Οι απόψεις πάντως φαίνεται να διίστανται και πλέον τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα για το μέλλον του συνεταιρισμού, ωστόσο η κατάσταση για το προς τα πού θα κινηθεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη γενική συνέλευση.

*eleftheriaonline.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου