Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο «χάρτης» με τον αμύθητο θησαυρό, οι λίρες και οι… κληρονόμοι

Διαστάσεις έχει λάβει στη Λάρισα μία υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο, με έναν.. θησαυρό στον οποίο οδηγεί ένας «προφορικός χάρτης». Οι… συντεταγμένες που μεταφέρονταν από γενιά – σε γενιά, έχουν και οκτώ «κληρονόμους» που πλέον προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του θησαυρού.


Κατά τις πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας από τους οκτώ κληρονόμους είναι Λαρισινής καταγωγής, όπως Λαρισαίος είναι και ο δικηγόρος των οκτώ, ο κ. Στέλιος Σούρλας.


Η υπόθεση ουσιαστικά ανακινήθηκε το 2011, όταν ένας ηλικιωμένος λίγο πριν πεθάνει, εκμυστηρεύτηκε στα εγγόνια του το φοβερό μυστικό που κρατούσε μαζί του για δεκαετίες και είχε «κληρονομήσει» από πρόγονό του: Λεπτομέρειες και σημάδια που οδηγούν σε ένα μέρος, όπου βρίσκονται θαμμένα 12 σεντούκια με 24.000 λίρες ή πεντόλιρα το καθένα. Οι οδηγίες προφορικές μεν, αλλά αρκετά σαφείς: Σε χώρο ο οποίος αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιστιαίας, Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων και σε σημείο με βάθος ένα μέτρο, μήκος δύο μέτρα και πλάτος τρία μέτρα. Εκεί, εικάζεται ότι βρίσκονται συνολικά 288.000 χρυσές λίρες ή πεντόλιρα!

Ήδη μέσω του κ. Σούρλα οι οκτώ κληρονόμοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στη Μητρόπολη ώστε να πάρουν το πράσινο φως και να αιτηθούν άδεια εκσκαφής, ενώ όπως άφησε να εννοηθεί ο Λαρισαίος δικηγόρος, εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν μέρος του θησαυρού – εφόσον φυσικά βρεθεί – στην Εκκλησία για να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό της έργο.

Κατά πληροφορίες, η σχετική απάντηση από τη Μητρόπολη, αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας που ξεκινά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στέλιος Σούρλας τόνισε πως «αναμένουμε εναγωνίως την απάντηση από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, η οποία ελπίζουμε να είναι θετική προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση αδείας και κατόπιν στις εργασίες για την εκσκαφή.

Είναι γνωστή η φιλανθρωπική δράση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος και με την παρούσα ενέργεια, εάν τελικά ευοδωθεί, θα δοθεί μία περαιτέρω δυνατότητα σημαντική, για επιρρώσει αυτή του τη δράση».


*zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου